JJK mallia 2014 korkkaa Harjun

Ykkösessä seuroja tulee ja menee, mutta yksi on ja pysyy. JJK:n kotiavauksen vastustaja FC Viikingit on pelannut valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuodesta 2002 alkaen, lukuun ottamatta vuotta 2007, kun se piipahti Veikkausliigan puolella.

ASETELMA: Ykkösessä seuroja tulee ja menee, mutta yksi on ja pysyy. JJK:n kotiavauksen vastustaja FC Viikingit on pelannut valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuodesta 2002 alkaen, lukuun ottamatta vuotta 2007, kun se piipahti Veikkausliigan puolella. Vuosaaren poppoo keikkuu perinteisesti keskikastissa tai ylemmässä keskikastissa. Niin todennäköisesti tälläkin kaudella, vaikka vaisujen harjoituspelien jatkoksi avauskierroksella tuli 0-1 kärsään hännänhuipuksi povatulta Joensuun Jipolta.

JJK puolestaan tahkosi avauskierroksella puolitoista viikkoa sitten erikoisen ottelun. Haka oli kotikentällään lopulta 2-0 parempi, mutta kiistanalaisen tilanteen jälkeen. Janne Korhonen sai punaisen kortin melko kevein perustein 76. minuutilla ja samasta tilanteesta puhallettiin Hakalle rankkari. Kalle Multanen toimitti sen ohi maalille hölkänneen Teppo Marttisen ja napakasti haastanut JJK joutui tappioasemaan. Obi Metzger iski loppulukemat, kun lisäaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Paikkansa ottelussa oli JJK:llakin, mutta viimeistely ei ollut riittävällä tasolla.

Sarja-avauksen jälkeen JJK pelasi myös cupin puolivälierän Maarianhaminassa. Siinäkin kotijoukkue oli parempi maalein 2-0.

Korhonen on ulosajonsa vuoksi pelikiellossa ja muutakin jobinpostia Valkeakosken reissu toi. Nilkkansa loukannut keskikentän pallojonglööri Robert Taylor on sivussa pitkään, pahimmassa tapauksessa jopa loppukauden. Lisäksi sairaslistalta löytyvät vielä Topi Järvisen ja Antto Tapanisen nimet.

ARVIO: JJK esitti sarja-avauksessaan pelillisesti ehjemmän suorituksen kuin Viikingit. Sitä kautta kettunuttuja voisi pitää ennakkosuosikkina, mutta toisaalta kyseessä on JJK:n mallia 2014 ensiesiintyminen Harjulla. Pientä tutinaa voi nuoren ryhmän puntissa olla. 1-1 -tasapeli ei välttämättä ole pöllömpi veikkaus ollenkaan.

SEURAA HEITÄ: Mikko Mannisen viime kausi oli tahmea, mutta kokenut kettu on silti pelaaja, jonka pitäisi pystyä mestaroimaan JJK:n hyökkäyspeliä. Paitsi rakentamalla paikkoja muille, myös moukaroimalla maali silloin, toinen tällöin.

Jos oli avausvastus Hakan riveissä liuta ex-kettunuttuja, niin yksi sellainen löytyy myös Viikingeistä. Viime kaudella yhdeksän ottelua JJK:ssa pelannut pitkänhuiskea keskikenttämies Santeri Ahola purki sopimuksensa lokakuussa ja allekirjoitti samaan hengevetoon vuoden lapun Viikinkien kanssa.