JJK pakkovoiton edessä, eikä sekään luultavasti riitä

ASETELMA: JJK:n ja Ilveksen torstai-illan koitoksen lähtökohta on kotijoukkueen osalta päivänselvä. Kettupaidoille kelpaa ainoastaan voitto. Kun Veikkausliigaa on jäljellä enää neljä kierrosta, tarvitsee JJK niiltä seitsemän pistettä enemmän kuin toiseksi viimeisenä oleva HIFK välttääkseen suoran putoamisen Ykköseen. Kovinkaan kummoinen matemaatikko ei tarvitse olla ymmärtääkseen, että JJK:n on torstaina lyötävä voitolla painetta helsinkiläisten suuntaan. Muuten noutaja tulee varmasti.

Kettupaitojen näkökulmasta ongelma on, että ryhmä on pakkovoiton edessä, mutta edes sen raapiminen ei välttämättä riitä mihinkään. JJK tarvitsee yhtä lailla tulevista peleistä voittoja, sillä todennäköistä on, että myös HIFK saa jäljellä olevista peleistään pisteitä. Todennäköisyys JJK:n putoamiselle on siis erittäin suuri, tapahtui Ilves-ottelussa mitä tahansa. Käytännössä JJK:n putoaminen voi ratketa jo tänä iltana. Jos JJK häviää Ilvekselle ja samaan aikaan HIFK voittaa PS Kemin, nousee piste-ero yhdeksään pisteeseen. Koska JJK:n maaliero on selvästi HIFK:n maalieroa huonompi, olisi yhdeksän pistettä jo käytännössä ratkaiseva ero.

Ja jotta JJK:n tilanne olisi entistä hankalampi, on muistutettava, että Harjulle saapuu kova ja motivoitunut joukkue. Sarjassa neljäntenä oleva Ilves taistelee yhä jopa hopeamitalista, joten selvää on, että tamperelaiset eivät ilmaiseksi helpota JJK:n asemaa sarjan pohjalla. Se on sentään JJK:n kannalta hyvä juttu, että kettupaidat osaavat pelata Ilvestä vastaan. JJK kaatoi toukokuun lopussa Ilveksen 3–1, ja se on yhä kauden ainoa JJK:n voitto Harjulla.

ARVIO: Maaleja tuskin Harjulla ihan hirvittävästi nähdään. JJK on pelannut kelpo syksyn ja syttyy yhä taistelemaan pisteistä, vaikka asema on tukala. Kotivoittoa tuskin silti nähdään, koska Ilves tarvitsee myös pisteitä. 1–1-tasapeli tai niukka vierasvoitto ovat todennäköisimmät vaihtoehdot.

SEURAA HEITÄ: Patrick Poutiainen on pelannut hyvän kauden JJK:n keskikentällä. Kuopiosta kotiin palannut Poutiainen on jaksanut taistella illasta toiseen, ja nyt jo kokeneeksi luokiteltava entinen huippulupaus on vääntänyt valtavat minuutit kettuseuran eteen kauden aikana. Jos ja kun JJK:n putoaminen toteutuu, on mielenkiintoista nähdä, missä Poutiaisen ura jatkuu. Voi se jatkua kotona Jyväskylässäkin.

Ilveksen hyökkääjä Tuco johtaa Veikkausliigan maalipörssiä yhdessä IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkan kanssa. Maalikuninkuus kiinnostaa varmasti Ilves-tähteä, joten hän tarjonnee JJK-puolustukselle viileästä säästä huolimatta hikisen illan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .