JJK-tähti sivussa - tarjoilu pelaa

ASETELMA: Hakalle ei ole kovin ruusuista kautta povattu, eikä sesonki sellaisena alkanutkaan. Sarjanousija FC Lahti kepitti koskilaiset avauskierroksella 1-0. Tulos ei kuitenkaan ole niin huolestuttava kuin tapa. Haka sai koko 90-minuuttisen aikana rakennettua käytännössä yhden maalipaikan.

JJK puolestaan pelasi peräti aaltoilevan tasapelin Kuopiossa KuPSin vieraana. Kettupaidat olisivat voineet istua kunnolla kuskin paikalle jo ensimmäiselllä puoliajalla, mutta pallo ei suostunut menemään maaliin. Tauon jälkeen tahtia löi KuPS, joka karkasikin nopeassa tahdissa 2-0 -johtoon. Päävalmentaja Kari Martonen päätti lopussa ottaa riskin ja jätti kentälle vain kolmen pelaajan puolustuslinjan. Uhkarohkea hyökkääminen tuotti tulosta, kun isot miehet Lasse Linjala ja Babatunde Wusu tasoittivat ottelun 87. ja 88. minuuteilla.

Oman mausteensa illan otteluun tuo Harjun kenttä. Sille ei ole yksikään jalkapalloilija jalallaan astunut sitten viime syksyn. Sen sijaan veteraaniyleisurheilijat kävivät kyllä pääsiäisenä paiskomassa moukaria vastasulaneelle nurmelle. Kenttä on siis varmasti hyvin äestetty, mutta jalkapallon pelaamisen kannalta moukarinheitto on aika tuhoisaa touhua. No, kenttä v***u kenttä, kuten muuan KuPS-valmentaja takavuosina totesi. Olosuhteet ovat samat molemmille.

Sairastuvan osalta JJK antaa tasoitusta, kun porukan kapellimestari Mikko Manninen sai Kuopiossa tällin selkäänsä ja on tästä ottelusta sivussa. Poissa on myös pitkäaikaispotilas Tuomas Latikka, joka on pelikunnossa vasta keskikesällä. Eero Kortekin huilannee vielä jonkin aikaa. Virolaistoppari Mikk Reintam sen sijaan on jälleen käytettävissä.

Hakan sairastupa on tyhjä.

ARVIO: Haka on ollut JJK:n kanssa vaikeuksissa koko kettunuttujen liigataipaleen ajan eikä helpotusta ole tänäänkään luvassa. Kotijoukkue latoo 2-3 maalia, Haka korkeintaan yhden.

SEURAA HEITÄ: Mannisen poissaolo on toki suonenisku, mutta keskikentälle jää silti kolmikko Mikko Innanen-Tamas Groborovics-Jani Virtanen. Nämä nimet takaavat sen, että tarjoilu pelaa ja maalipaikkoja syntyy. Mannisen paikan oikealla laidalla ottaa Antto Hilska tai Niko Markkula.

Jami Puustinen siirtyi aikoinaan 17-vuotiaana Manchester Unitedin junioriakatemiaan. Ura ei kuitenkaan urjennut ja pari vuotta myöhemmin hän palasi kasvattajaseuraansa Honkaan. Kuuden Honka-kauden aikana Puustinen pelasi 123 ottelua ja iski 38 maalia. Viime kauden jälkeen hän tähyili aktiivisesti ulkomaille, mutta ei tärpännyt. Helmikuussa Hakan kanssa sopimuksen tehnyt Puustinen on kelpo hyökkääjä Veikkausliigaan, mutta onko 25-vuotiaan espoolaisen uran lakipiste jo nähty?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.