JJK testaa hollantilaistopparia

JJK:n testissä on tällä viikolla ollut nuori hollantilaistoppari Jordi van Gelderen. Vuonna 1990 syntyneen nuorenmiehen seura on tällä hetkellä hollantilainen Willem II, joka on perinteinen pääsarjaseura, mutta putosi kuluvaksi kaudeksi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Eerste Divisieen.

Willemissä van Gelderen pelaa säännöllisesti reservijoukkueessa ja kuuluu myös edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Hänen aiempia seurojaan ovat hollantilaiset HFC Haarlem sekä SV Argon.

Ensimmäinen yhteinen treenipäivä jätti päävalmentaja Kari Martoselle hyvän kuvan kokelaasta.

- Selkeästi hänessä on sellaisia elementtejä, joita me etsimme: hyvää pallollista peliä, hyvä ensimmäinen kosketus ja syötöt sekä hyvä liike. Voisi sanoa, että hollatilainen pelaajakoulutus näkyy hänestä.

- Persoonana hän vaikuttaa positiiviselta. Hän vaikutti heti sopivan porukkaan, eikä jäänyt tuppisuuna sivuun istumaan. Hyvin positiivinen ensivaikutelma kaiken kaikkiaan - niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Martonen sanoo.

Keskuspuolustuksessa luutiva van Gelderen on pelannut urallaan myös keskikentällä puolustavassa roolissa, joten hän on tarvittaessa potentiaalinen vaihtoehto myös keskikentän pohjalle. Nuorukainen on JJK:n mukana lauantaihin saakka.

 
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.