JJK torjui Viikinkien hyökkäyksen

Olosuhteet eivät suosineet Vuosaaressa sunnuntai-iltana niin pelaajia kuin katsojiakaan. Tummat pilvet kerääntyivät kentän ylle juuri ennen ottelun alkua ja rankka sadekuuro alkoi samalla sekunnilla, kun kenttäkuuluttaja oli saanut esitellyksi ensimmäisen JJK-pelurin.

Kettumiehistöä sade ei näyttänyt haittaavan. Pikemminkin päinvastoin. JJK löysi heti alussa taisteluilmeen ja sarjakakkonen Viikingit saivat lyödä päätään tiivisen jyväskyläläispuolustukseen. Ottelun ja sateen tauottua pisteet jaettiin tuloksella 1-1 (0-1).

- Koko joukkue puolusti erittäin hyvin ja jokainen noudatti tarkasti pelisysteemiä, summasi JJK:n päävalmentaja Ville Priha pelin jälkeen.

Pelin alussa vuosaarelaisten ihmetellessä taivaalta tulvivaa vesiryöppyä, JJK iski. Läpi ottelun vahvasti vääntänyt Babatunde Wusu - kukas mukaan - oli kenkineen välissä ja ohjasi Jukka Sinisalon kudin Viikinki-maaliin, kun peliä oli pelattu vain seitsemän minuuttia.

Wusu temmelsi muutenkin panssarivaunun kepeydellä kotijoukkueen puolustuksen seassa kuumentaen niin Viikinkien vaihtopenkin kuin myös aktiivisen kotiyleisön.

Puolustus piti Latikan johdolla

JJK:n avausmaalin jälkeen ote siirtyi Viikingeille. Näppärät ja lyhyillä syötöillä rakennetut hyökkäykset eivät tuottaneet kuitenkaan tulosta. JJK:n puolustus, paluun kentille tehneen Tuomas Latikan johdolla oli tiivis ja taisteleva. Viimeisenä lukkona Mihaly Szerovay JJK:n maalilla venytti tarvittaessa näppinsä pallon eteen.

- Latikka kuvasti tänään oikeastaan sitä mitä me tarvitaan lisää. Mies on ollut toipilaana pitkään ja teki tänään silti kahden miehen edestä töitä. Semmoinen tekeminen tarttuu muihinkin, Priha kiitteli.

Latikka pelasi Vuosaaressa kauden ensimmäisen täyden pelinsä. Otteissa se ei kuitenkaan näkynyt, vaikka peliä edeltävänä iltana käveleminenkin oli ollut vaikeaa.

Jatkokausi itsestä kiinni

JJK näytti tylsyttävän kokonaan Viikinkien hyökkäykset. Kun vartti peliä oli jäljellä, sattui kuitenkin se mitä kotiyleisö oli huokaillut koko pelin ajan. Tomi Nyman löysi viimein aukon JJK:n puolustuksesta ja pukkasi pelin tasoihin.

- Vaikka johto menetettiinkin niin erittäin tyytyväinen pitää olla. Jouduttiin pudottamaan prässiä normaalia alemmaksi, koska Viikingit hyökkäsi niin vahvasti, Priha tuumi.

JJK nousi tasapelin turvin sarjataulukon viidenneksi.

- Jatkokausi on nyt meistä itsestä kiinni. Tavoitteet eivät ole muuttuneet mihinkään ja uskon siihen, että pienellä parannuksella voimme sen myös saavuttaa, Priha päätti.

Sunnuntain ottelu piti näkyä myös internetin välityksellä, mutta rankkasade kasteli helsinkiläisten kuvauskaluston ja lähetys katkaistiin aloituspotkun aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.