JJK:lla edessä kotiotteluiden rypäs - melkeinpä pakkovoitto

ASETELMA: Kauden alku ei ole kettuleirissä juuri hurraahuutoja herättänyt. Kun Ykköstä on takana kuusi kierrosta, majailee JJK taulukon viimeistä edellisenä. Kuudesta ottelusta on plakkarissa vasta yksi voitto ja vain kolme tehtyä maalia. Omissa on kolissut peräti 13 kertaa. Positiivista on toki se, että kaksi kertaa joukkue on pystynyt jättämään vastustajansa nollille.

Joensuun Jippo arvioitiin ennakkoon sarjan perunakellariin, mutta ainakin vielä ryhmä keikkuu alemmassa keskikastissa. Se on seitsemäntenä seitsemällä pisteellä, kolme paunaa JJK:ta edellä. Jämäkkä taistelu ja maukas voitto olisivat nyt JJK:lle elintärkeitä paitsi sarjataulukon, myös tulossa olevan kotiotteluiden ryppään vuoksi. Ketut kun pelaavat kesäkuun aikana tämän lisäksi neljä muutakin kotiottelua. Niihin pitäisi pystyä paitsi kehittämään hyvä flow, myös haalimaan yleisöä paikalle. Taloustilanne kun on edelleen luvattoman tiukka ja parasta markkinointia on tunnetusti voittava joukkue.

JJK otteli viimeksi keskiviikkona Kotkassa KTP:ta vastaan. Kotijoukkue niisti 3-1 -voiton, mutta pelitapahtumiltaan kamppailu oli tasaisempi vääntö kuin numerot osoittavat. Kumpikin joukkue iski avausmaalinsa puolen tunnin haminoilla, mutta KTP pääsi johtoon raastavalla rankkarimaalilla vain minuutti ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Kotijoukkue avasi toisen puoliajan vahvasti ja iski reilun tunnin pelin jälkeen jo 3-1. Se oli game over JJK:lle, vaikka väkeviä pyristelyjä nähtiin tämänkin jälkeen.

Jippoa vastaan ei passaisi pyristellä. JJK:n on hypättävä kuskin paikalle heti kättelyssä, muuten ei hyvä heilu. Edellinen kotiottelu reilu viikko sitten meni aivan konttaamiseksi, kun HIFK iski 0-1 jo minuutin pelin jälkeen ja rökitti Harjun isäntiä lopulta 4-0.

 

ARVIO: Kumpikin on saanut kuudessa ottelussa aikaiseksi vain kolme maalia, lisäksi Jippo on päästänyt omiin selvästi vähemmän kuin JJK, vain kahdeksan palloa. Joensuulaisryhmä on tällä kaudella toki pelaavampi kuin viime kesän sumppujoukkue, mutta maalijuhlaa tuskin kuitenkaan on luvassa. JJK ryhdistäytyy puolustuksellisesti ja voittaa 1-0 tai 2-0.

 

SEURAA HEITÄ: Nimi Aleksis Lehtonen kannattaa painaa mieleen. 16-vuotias hyökkääjä on nopea, taitava ja pelikäsityskin on kohdallaan. Teinipoika antaa tietysti fysiikkansa ja kokemuksensa puolesta rajusti tasoitusta miesten peleissä, mutta Lehtosen ennakkoluulottomuutta on pakko ihailla. Jos kehityskäyrä pysyy samalla radalla ja työnteko maittaa tulevinakin vuosina, vain taivas on rajana.

Jipon kärki Toni Tahvanainen iski viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla neljä maalia ja on osunut tämän kauden otteluissa jo kahdesti. 22-vuotias ilomantsilaisen FC Pogostan kasvatti hoksasi vuosi sitten, että Ykkösessä on mukavampi pelata, kun treenaa tosissaan ja katsoo vähän, mitä suuhunsa pistää. Tahvanaisen tavoite on kehittyä liigatason pelaajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.