JJK:lla etulyöntiasema – Joko KuPS kaatuu?

ASETELMA: Elokuinen, katkera cupin välierä mukaan lukien JJK ja KuPS kohtaavat tällä kaudella jo neljännen kerran ja voitto on kettunutuilla edelleen ottamatta. Siinäpä ottelun panos oikeastaan onkin tiivistettynä. KuPSin mitalihaaveet ovat menneet ja JJK:n mahdollisuus nousta pois putoajan paikalta on äärimmäisen teoreettinen.

Ainakin henkisesti lähtökohdat ovat oikeastaan kotijoukkueen puolella. Viime lauantain cup-finaali oli KuPSin ainoa oljenkorsi eurokentille ensi kesäksi, mutta RoPS nappasi 2–1 -voiton ja pihisti sen. KuPS hävisi Suomen cupin finaalin jo kolmantena peräkkäisenä syksynä. Savosta kantautuneiden tietojen mukaan seuran nimeä ollaankin muuttamassa muotoon CuPS – Cupissa usein pataan saamme...

Kuopiolaisten asetelma kamppailuun on siis täysin toisenlainen kuin vielä muutama viikko takaperin. Silloin oli hengissä ainakin teoreettinen mitalihaave ja jokainen kamppailu oli tärkeää valmistautumista cup-finaaliin. Nyt hyytävän kylmällä lokakuisella Jyväskylän retkellä ei ole tuon taivaallista merkitystä. JJK:lle kamppailu sen sijaan on toistaiseksi toiseksi viimeinen kotiottelu liigassa. Voitto tästä ja mestari-HJK:n vähintäänkin urhoollinen haastaminen reilun kahden viikon kuluttua jättäisivät kuvan, että kettuseura sentään lähti Ykköseen saappaat jalassa. Tai ainakin nappulakengät.

JJK:n edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin heinäkuun 21. päivältä, kun Inter kaatui 2–0. Kaksi peräkkäistä tasapeliä sentään on plakkarissa, mutta peräkkäisiä voitottomia liigaotteluita on jo kymmenen.

ARVIO: Edellä mainituista syistä JJK juoksee Harjun sametille astetta terävämmällä jalalla ja voittaa 2–1 tai jopa 3–1.

SEURAA HEITÄ: 18-vuotias Robert Taylor palasi kasvattajaseuraansa muutaman Englannin vuoden jälkeen. Keskikentän pallojonglööri iski uransa ensimmäisen liigamaalin Hongan verkkoon viime viikolla. Taylorin voisi olettaa nousevan JJK:n avainpelaajien joukkoon ensi kaudella Ykkösessä, ellei nuorukaista sitten napata johonkin muualle.

Vaikka KuPSin kausin on ollut pettymys, on seuraikoni Ilja Venäläisellä vielä tavoiteltavaa tähteellä viimeisille kierroksille. Venäläinen on iskenyt tällä kaudella 12 maalia ja taistelee Veikkausliigan maalikuninkuudesta esimerkiksi Hongan Tim Väyrysen (14) sekä FC Lahden Rafaelin (12) kanssa. Kaikki sarjatasot sekä cup-ottelut mukaan lukien 33-vuotias Venäläinen on laukonut KuPSille reilussa 300 ottelussa yli sata maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.