JJK:lta kelpo esitys, mutta tasapelit eivät nyt riitä

Tasapelejä on jalkapallossa monenlaisia. Joskus tasapeli tuntuu voitolta, joskus taas tappiolta. Toisinaan se ei tunnu oikein miltään.

Sitten on tasapelejä, jotka eivät vain riitä.

Sellaiseksi voidaan luokitella lauantainen JJK:n 2–2 (1–1) -tasapeli Harjulla Valkeakosken Hakaa vastaan. Ja itse asiassa sellaisia ovat kettuseuran näkökulmasta todennäköisesti kaikki tulevatkin syyskauden tasapelit.

JJK tarvitsee voittoja. Muuten se putoaa Ykkösestä Kakkoseen. Se on kylmä fakta.

– Eivät nämä riitä. Ainakaan kotona, JJK:n pelaajavalmentaja Mikko Manninen tiesi.

Myönteisesti ajateltuna JJK:n ilta Harjulla oli lupaava. Isäntien peli rullasi ajoittain näppärästi, kokonaisuutena JJK pelasi varsin kelvollisen ottelun ja etenkin pelin viimeisellä vartilla JJK oli lopulta lähempänä voittoa.

– Ei pisteeseen voi tyytyväinen olla. Olisi meidän pitänyt tämä kääntää itselle aivan kuten edellinen ottelu vieraissa HIFK:ta vastaan. Paikkoja meillä oli. Jaskan (Jasin Abahassine) läpiajo ja muutakin, Manninen mietti.

Selvää on, että lauantain kaltaisella pelillä JJK alkaa jossain vaiheessa voittaa. Ongelma vain on, että kovin kauan joukkueella ei ole enää aikaa harjoitella voittamista. Kettuseuran on jatkossa saatava täydennystä voittosarakkeeseen, joka 16 ottelun jälkeen näyttää numeroa 2. Voittaminen on ollut JJK:lle tuskallisen vaikeaa.

– Onko se kokemattomuutta vai vain sitä, ettei me voiteta? Jos saataisiin edes yksikin räkäinen tulos, niin sitten voittoja alkaisi tulla lisää, Manninen uskoi.

Pelaajavalmentajan mukaan JJK:n nuori joukkue kyllä uskoo itseensä ja taitoihinsa, ja kiistatta se näkyy myös kentällä. Tukala asema sarjataulukossa vain syystä tai toisesta aiheuttaa sen, että vastustajan kaataminen on vaikeaa.

– Silleen se vain menee, että jos pelaat sarjataulukon yläpäässä, niin silloin tasaiset ottelut kääntyvät voitoksi, myös sen puolen pitkällä periurallaan monilla kausilla nähnyt Manninen muistutti.

Sen verran tasainen lauantain koitos oli, että tasapeli ei täysin tyydyttänyt vierasjoukkuettakaan.

– Oli ehkä oikeutettu tulos, vaikka nyt tuntuukin, että menetettiin kaksi pistettä. Tällä kaudella ollaan liian monta kertaa menetetty johtoasema, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

Haka pääsi johtoon ennen toisen jakson puoltaväliä, mutta John Fagerströmin puskuosuma piti vain pari minuuttia. JJK:n toi tasoihin Ilves-laina Martti Haukioja, joka puski ottelun avausmaalin tehneen Saku Leppäsen kulmapotkun varmasti verkkoon.

– Pelissä oli kaksi yritteliästä joukkuetta ja molemmat hakivat voittoa. Yleisölle varmasti mukava peli seurata, mutta valmentajan pumppu oli kovilla, Armstrong murjaisi.

Yritystä tosiaan molemmilla riitti. JJK oli hyökkäyspäässä vahva erityisesti avausjaksolla, mutta toisella läpiajotilanteessaan pienen kolhun päähänsä saaneen ja siksi vaihtoon jääneen Abahassinen poissaolo näkyi. Vahvan hyökkääjän pelaaminen avauksessa pitkien vammojen jälkeen oli kuitenkin JJK:lle hyvä signaali.

– Eihän hän vielä täydessä pelikunnossa ole, mutta 75-prosenttinen Jaskakin tuo meidän hyökkäyspeliin paljon lisää, Manninen ynnäili.

JJK:n onneksi Abahassinen tälli ei jatkossa estäne pelaamista.

Lauantain erikoisuus oli se, että vaihtopenkiltä päin JJK:n käskyttäjänä toimi Isaac Hamdi. Normaalisti ohjeita antaa Janne Korhonen, joka oli nyt JJK:n 2003-syntyneiden mukana valtakunnallisessa Kai Pahlman -lopputurnauksessa. Asiaan ei sisälly minkäänlaista dramatiikkaa.

– Tuo ikäluokka on ollut Jannen viiden vuoden projekti. Totta kai meidän pitää olla oman seuran junioreiden toiminnassa mukana, Manninen huomautti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .