JJK:n Szerovay pysäytti kemiläisten yritykset

JJK:n unkarilainen maalivahti Mihaly Szerovay jätti varjoonsa jopa joukkueen kärkipelaaja Babatunde Wusun, jonka 9. minuutilla laukoma voittomaali oli miehen 12 osuma tällä kaudella sarjapelissä. Pallo livahti helponlaisesti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän kainalon alta verkkoon ja pisteet lähtivät Jyväskylään 0-1 (0-1) -maalilukemin.

Läpi ottelun hyvällä asenteella pelannut kotijoukkue haki tasoitusta vahvalla yrityksellä. Avausjaksolla sellainen oli lähellä kahdessa hyökkäystilanteessa, mutta maalivahti Szerovay nyrkkeili ensin kulmuriksi Tim Johanssonin puskun oikeasta yläkulmasta ja hieman myöhemmin hän venytti kätensä Esa Savolaisen puskemaan palloon maalin toisessa yläkulmassa. Tuloksena oli jälleen kulmapotku, joita isännillä oli kymmenen vieraiden yhtä vastaan.

Toisella jaksolla JJK:n maalivahti pilasi lopullisesti Savolaisen illan torjumalla tämän laukoman rangaistuspotkun.

- Yritin tietysti sijoittaa pallon verkkoon, mutta maalivahti ehti hätiin. Hänellä oli hyvä päivänsä tänään. Toisaalta meillä ei ollut tarpeeksi laatua laukauksissa, pettynyt Savolainen sanoi.

- Pettymys tulokseen on valtava, mutta joskus näin voi käydä. Pettymyksen keskelläkin täytyy sanoa, että olen uskomattoman ylpeä pojista. Tällä kertaa maalivahti pelasti JJK:n Onneksi tämä on vain leikkiä, ja seuraavassa pelissä otamme jälleen voiton, kemiläisiä valmentava Ilkka Marttila totesi.

Lähitielle huilia

Marttila ajoi jälleen joukkueeseen uuden pelaajan. Joonas Torvikoski pelasi täydet minuutit keskikentällä ja sai vastuuta muun muassa vapaapotkuissa ja kulmapotkuissa.

- Joonas debytoi ykkösessä ja onnistui erinomaisesti. Taas uusi pelaaja meiltä parrasvaloihin.

JJK:n luotsi Ville Priha oli pettynyt joukkueen kapteenin Matti Lähitien saamaan kahteen varoitukseen, mikä tietää pelikieltoa pelaajalle. Lähitien toista varoitusta seurasi ulosajo ja rangaistuspotku kemiläisille.

- Ihailen PS Kemin pelaajien työmoraalia. Jokainen mies pisti itsensä likoon ja joukkue olisi ansainnut enemmänkin tästä pelistä, Priha myönsi.

Pikkuisen onnea

- Tällä kertaa nollaan tarvittiin pikkuisen onnea ja maalivahdin unelmapeliä. Tuskaisen työn kautta edettiin voittoon. Pelaajien jalat eivät liikkuneet ihan normaalisti ja syöttöprosentti jäi heikoksi, Priha jatkoi.

Sauvosaaren sankari Mihaly Szerovay varmisti torjuntapelillään joukkueelleen hyvät asemat syyskierroksen alkaessa. JJK pelaa kahdeksan kotipeliä ja vain viisi vierasottelua jatkossa.

- Szerovay tuli opiskelemaan Jyväskylään ja tipahti vain meille. Lahjana saatiin loistava maalivahti, mikään hankinta hän ei meille ollut, valmentaja Priha naurahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.