JJK:n kriisikokouksessa ei antauduttu: "Ei muuta kuin täydellä ryminällä takaisin"

JJK ajoi kolarin ja putosi Kakkoseen. Moni ennakoi, että pahasti lommoutunut JJK Keski-Suomi Oy pistää lapun luukulle ja jyväskyläläinen miesjalkapallo alkaa keriä uutta vyyhtiä.

Tähän ratkaisuun ei kuitenkaan ole ainakaan äkkiseltään päädytty. Kettuyhtiö yrittää antaa ainakin ulospäin kuvan, jonka mukaan se ei olisi kolarista moksiskaan. Seura kokousti maanantai-iltana ja loppupäätelmä oli selkeä.

– Ei muuta kuin täydellä ryminällä takaisin, hallituksen puheenjohtaja Lassi Hietanen viestitti.

– Haemme saman tien paluuta Ykköseen. Isossa kuvassa kaikki tähtää vuoteen 2022, jolloin Hippokselle on luvassa uusi jalkapallostadion.

Tosin lopullista päätöstä Hippos2020-hankkeen toteutumisesta – saati aikataulusta – ei ole tehty.

Hietasen mukaan JJK:n toimistossa säilyvät Kakkosen tasollakin toimitusjohtajan ja myyntipäällikön vakanssit.

– Toimitusjohtajana jatkaa Caius Forsberg. Hän hoitaa isot asiat ja myyntipäällikkö kanavoi rahaa sisään. Emme ole niin tyhmiä, että lopettaisimme nämä toimenkuvat. Oto-hommina (oman toimen ohella) tehtäviä ei pysty hoitamaan.

Talousluvut ovat synkät. Päättyneellä kaudella seura yritti elää pihisti, silti tilinpäätöksestä tulee miinusmerkkinen.

– Jos olisimme satsanneet kauden aikana 100 000 euroa ja hankkineet kolme pelaajaa, JJK olisi taistellut Ykkösen kärkikastissa, Hietanen totesi.

– Emme kuitenkaan tehneet tätä talouspuolta säästääksemme. Uskoimme viimeisen asti, että sarjapaikka klaarataan tälläkin porukalla.

Näin ei käynyt. Niinpä edessä on sopeutuminen Kakkosen tasolle. Seuraavina viikkoina seura kasaa uuden joukkueen ja sille valmennusjohdon. JJK pelaa Kakkosessa pääosin oman kylän nuorilla lahjakkuuksilla. Sopimuksia on koossa kahdeksan.

Talousahdinkoaan seura ei kykene Kakkosessa lievittämään. Tulovirrat ehtyvät. Toisaalta myös budjetti pienenee rajusti. Ykkösessä vaaditaan noin 600 000 euron talouskakku.

– Kakkosessa selviää 200 000 eurolla. Sitä alemmaksi ei voi mennä, jos aikoo pitää yllä valmiudet nousta Ykköseen, Hietanen selvitti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .