JJK:n pakka sekosi tyystin toisella puoliajalla – "Ei ansaittu tästä pelistä yhtään mitään"

JJK-valmentaja Janne Korhonen oli lauantaina Harjun stadionin uumenissa erityisen yrmeä. Syy happamuudelle oli ilmeinen: kotijoukkueen peliesitys AC Oulua vastaan oli vaisu.

Tappiotulos 1–2 (1–1) oli JJK:lle valtava takaisku.

– Toisella puoliajalla oltiin ihan luokattomia pallollisena. Ei ansaittu tästä pelistä yhtään mitään, Korhonen tylytti.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla JJK esiintyi varsin mallikkaasti.

Jo ottelun neljännellä minuutilla Mikko Manninen käytti laidallaan AC Oulun uneliaisuutta hyväkseen. Manninen purjehti miltei puolesta kentästä ohi useamman oululaispelaajan ja laukoi lopulta upean osuman. Mannisen soolomaali kuuluu ehdottomasti Ykkösen kauden hienoimpiin yksilösuorituksiin.

– Saatiin kerrankin hyvä startti. Eka puoliajan alku oli meiltä hemmetin hyvä, Korhonen kehaisi.

Oululaiset pääsivät kuin varkain tasoihin vielä ennen puoliaikaa, kun JJK:n puolustuslinjassa topparina pelannut Gentrit Kovaqi liukastui pahanpäiväisesti omalla kuudentoista viivalla. Jere Aallikko ei avopaikastaan erehtynyt.

– Puoliajalla oli vahva usko, että homma kääntyy vielä meille. Mutta eihän se niin mennyt, Korhonen puhalteli.

Toinen puoliaika oli JJK:lta vähintäänkin sekavaa pelaamista. Helpotkaan syötöt eivät onnistuneet ja JJK joutui lähes täysin puolustuskannalle.

Sekavuuden kruunasi 78. minuutilla AC Oulun rangaistuspotku. Vaarattoman näköisessä tilanteessa Kovaqi päästi pallon menemään kohti maalivahti Paavo Valakaria. Tilanteen haistoi oululaisista Juuso Kemppainen, joka ehti palloon hieman ennen rynnännyttä Valakaria. Kemppaisen jalka osui Valakariin ja pallo vietiin pilkulle.

– Täysin meidän omista virheistä tuli maalit. Tämän taakse ei voi piiloutua, mutta meillä on uusi veskari ja topparipari (Kovaqi ja Martti Haukioja) pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä. Olihan se haastava lähtökohta, kun koko puolustuksen sydän vaihtui tähän peliin, Korhonen pohti.

Toisen ottelunsa JJK-paidassa pelannut Valakari ei sulattanut rangaistupotkuun johtanutta tuomiota.

– Mä en ***** osunut siihen. Sitä voi pyöritellä videolta. Mä menin siihen kädet pystyssä, yritin välttää kaikin keinoin tilannetta, että tuomari voisi siitä pilkun viheltää. Mutta kaveri löi (tahallaan) jalkansa mun reiteen ja kaatui.

Tilanne pääsi syntymään erikoisen sekaannuksen takia.

– Joku huusi Kovaqille, että päästä! Mä en sitä huutanut. Hän päästi pallon tulemaan ja sen takia ne sai sen pilkun, Valakari ihmetteli.

Valakari oli kotidebyyttinsä jälkeen erittäin pettynyt.

– Huono tulos. Eka puoliajalla saatiin se nopea maali. Toisella puoliajalla oltiin sitten aika purjeessa. Ei ne kuitenkaan mitään paikkoja hurjasti saaneet, sinänsä meillä ei mitään suurta hätää ollut.

Muutoin Valakari on viihtynyt JJK:ssa oikein hyvin.

– Eka matsi Kajaanissa oli hieno taistelu. Näen, että Jyväskylä on mulle iso mahdollisuus kehittyä, SJK:sta viime viikolla Keski-Suomeen saapunut Valakari totesi.

Korhonen on ollut Valakarin hankintaan tyytyväinen.

– Rauhallinen kaveri. Varmaan petraa vielä tästä.

Tappio oli JJK:lle erittäin kirvelevä. Kettupaidat ovat edelleen sarjataulukon toiseksi viimeisiä. Tätä menoa Kakkonen kutsuu ensi suveksi.

AC Oulu sen sijaan on saanut pelinsä toimimaan. Viimeisestä viidestä ottelusta oululaisilla on kasassa neljä voittoa ja yksi tasapeli.

– Äärettömän hieno voitto. JJK pelaa sarjapaikastaan, se näkyi kentällä. Eivät antaneet yhtään tilannetta periksi. Veikkaan, ettei moni täältä enää pisteitä hae, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne aprikoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .