JJK:n putoaminen voi varmistua illalla - IFK Mariehamn vieraaksi Harjulle

JJK tarvitsee voiton säilyttääkseen edes teoreettiset mahdollisuudet säilyä Veikkausliigassa.

JJK:n lähes varmalta vaikuttava putoaminen voi tänään saada sinetin Veikkausliigan maanantai-illan kierroksella. JJK isännöi Harjulla IFK Mariehamnia ja tarvitsee voiton säilyttääkseen edes teoreettiset saumat nousta jumbopaikalta. 

Edes voitto ei auta, ja putoaminen varmistuu, jos toiseksi viimeisenä oleva HIFK ottaa illalla pisteenkin Turusta FC Interin vieraana. Tämä ilta mukaan luettuna JJK:lla ja HIFK:lla on jäljellä kolme ottelua ja eroa kahdeksan pistettä. Lisäksi HIFK:n maaliero on selvästi parempi.

JJK:n maalivahti Teppo Marttinen toistaa illan ottelun alla samaa mantraa, jota ymmärrettävästi kettulaumasta on viime aikoina kuultu.

– Jokainen ottelu ja treeni kerrallaan edetään. Otetaan kolme pistettä niistä otteluista, mitä on jäjellä ja katsotaan, kuinka käy.

Illan kohtaaminen on IFK Mariehamnin kauden ensimmäinen vierailu Jyväskylään. Ahvenanmaalla joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja molemmat ottelut päättyivät kotijoukkueen voittoon, lukemin 5-2 ja 2-1.

Tämän illan ottelusta panoksia ei puutu myöskään vierailijan kannalta. Viime kaudella yllättäen mestaruuteen asti venynyt Mariehamn on heikohkon alkukauden jälkeen herännyt kamppailemaan hyvistä sijoituksista ja paikasta ensi kesän europeleihin. Nyt sarjassa viidentenä olevat saarelaiset kaatoivat viime ottelussaan torstaina FC Lahden nousten enää neljän pisteen päähän kakkossijasta.

– Mariehamn vetäytyy puolustamaan aika syvälle omalle alueelleen ja iskee sitten tehokkaasti vastahyökkäyksillä. Ovat myös isokokoinen joukkue ja vaarallisia erikoistilanteissa, Marttinen ennakoi vastustajaa. 

Ahvenanmaalaisten Aleksei Kangaskolkka taistelee Veikkausliigan maalipörssin voitosta. Tällä hetkellä hän on jaetulla kärkisijalla Ilveksen Tucon kanssa iskettyään 15 osumaa.

JJK:n etuna illan ottelussa voisi kuvitella olevan saarelaisten huonon vierassaldon, sillä pelkkien vierasotteluiden perusteella IFK Mariehamn olisi Veikkausliigan jumbo. Valitettavasti vain JJK:n kotisaldo on niin ikään murheellinen; Harjulta voittoja on edelleen vain yksi koko kaudella. Toinen kotivoitto tuli Vaajakoskella pelatussa ottelussa. 

Marttinen itse voi olla tyytyväinen viime aikojen esityksiinsä. Torstaina JJK piti maalinsa puhtaana, vaikka Ilves maalipuita kolisutteli.

– Nollapeli toki lämmittää ja tuntuu hyvältä, ei niitä liikaa ole tässä tullut. Vastustajalla oli muutama hyvä paikka, mutta sain aina jotain väliin, Marttinen toteaa.

JJK - IFK Mariehamn pelataan maanantaina 16.10. klo 18:30 Harjun stadionilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.