JJK:n viralliset ottelut alkavat tänään: "Harjoituskautta ajatellen hyvä muoto"

JJK:n viralliset ottelut vuonna 2018 alkavat jo tänään. Toista kautta peräkkäin Suomen Cupia pelataan lohkomuotoisena. Mukana lohkovaiheessa on yhteensä 30 joukkuetta; kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet sekä alemmista sarjoista lohkovaiheeseen syksyllä pelattujen alkukierrosten perusteella selvinneet.

Ensi kesänä Ykköstä pelaava JJK osallistuu Suomen Cupiin lohkossa C yhdessä ensi kaudella Veikkausliigaa pelaavien Ilveksen ja FC Lahden, Ykköstä pelaavan FC Hakan sekä Kakkosessa pelaavien Grankulla IFK:n ja FC Viikinkien kanssa. Tänään päivällä Vehkahallissa pelattavaan Cupin avausotteluunsa JJK saa vieraaksi Grankulla IFK:n Kauniaisista. 

– Viime talven perusteella tämä on hyvä muutos. Kesällä Suomen Cupin pelaaminen toisi lisää otteluruuhkaa. Tämä lohkovaihe on ihan hyvä turnausmuoto harjoituskautta ajatellen, kesästä 2013 JJK:n päävalmentajana toiminut Juha Pasoja näkee.

Kesän otteluruuhkan keventäminen ja merkitykselliset pelit ennen varsinaisen sarjakauden alkua ovat hyviä perusteluita lohkomuotoisen Suomen Cupin puolesta. 

Uudistettu Suomen Cup on saanut kuitenkin myös rajua kritiikkiä. Erityisesti sitä on arvosteltu alemmissa sarjoissa pelaavien seurojen tahoilta. Lohkovaiheen myötä pienemmillä seuroilla on melko mahdoton tehtävä edetä pitkälle turnauksessa eli "cup-romantiikkaa" tuskin nähdään. Lisäksi monilla huippuseuroillakaan ei talvella ole olosuhteita, jotka mahdollistaisivat yleisön läsnäolon Cup-otteluissa.

"Runko laadultaan riittävä"

Joka tapauksessa JJK:n Suomen Cup -taival alkaa tänään. Lohkovaihe päättyy 10. maaliskuuta FC Hakaa vastaan. 

– Meillä on runko kasassa, mutta materiaali on kapea. Liian montaa vaihtomiestä ei tänään mukaan saada, Pasoja kertoo.

Jo ennen viime kauden päättymistä JJK julkaisi 12 jatkosopimusta. Sen jälkeen kettulauma on kiinnittänyt rinkiin lähinnä omia kasvattejaan, kuten toppari Gentrit Kovaqi ja keskikenttäpelaaja Vertti Lepo. Kokeneemmista kettukasvateista jatkavat esimerkiksi Tommi Kari ja Mikko Manninen.

– Testipelaajia ja vahvistuksia mietitään sitten, kun talous antaa myöten. Runko on laadultaan Ykköseen riittävä, Pasoja kertoo realistiseen tyyliinsä. 

"Aktiivisempaa prässipeliä"

Ennen Suomen Cupin pelejä JJK on hakenut kokoonpanoaan kahdella harjoitusottelulla. Sekä KuPSia että Kakkosessa pelaavaa Mikkelin Palloilijoita vastaan päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Veikkausliigassa JJK:n peli oli usein väsyttävää puolustustaistelua, mutta Ykkösessä tullaan luultavasti näkemään rohkeampi kettulauma.

– Treenipelit olivat maalittomia, joten hyökkäyspelaamisessa on viilaamista. Mutta harjoituskentällä treenatut asiat näkyivät jo. Pyritään aiempaa aktiivisempaan prässipelaamiseen ja sitä myötä saatiin molemmissa treenipeleissä enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, Pasoja kommentoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .