Jalkapallon MM-tähdiksi kärkkyy tukku lupaavia nuoria

Jalkapallon MM-turnaus käynnistyy ensi viikon torstaina Brasiliassa, ja isäntämaan odotukset keskittyvät yhteen mieheen. Itseensä Peleen verratun 22-vuotiaan ihmepoika Neymarin yksikään liike ei jää huomaamatta, kun brassifanit odottavat MM-pokaalia takaisin kotiin.

Ja jos Neymar-mania hetkeksi hellittää, kääntyvät katseet nopeasti Argentiinan Lionel Messiin ja Portugalin Cristiano Ronaldoon.

Supertrion takana kärkkyy kattaus kandidaatteja, jotka ovat niin ikään valmiita valokeilaan.

Belgian uudesta kultaisesta sukupolvesta on kohistu jo vuosia, ja joukkue tarvitsee hyökkääjäjätti Romelu Lukakulta, 21, onnistumisia. Kun tarjoilupuolikin on kunnossa, voi Lukaku kohota korkeallekin turnauksen maalipörssissä.

Saksalla on käytössään äärimmäisen laadukas ryhmä. Bayern-tähti Mario Götzeä, 22, Götzeä potkii eteenpäin myös odotuksiin nähden alakanttiin sujunut debyyttikausi Münchenissä.

Yksi MM-turnauksen yllättäjistä voi hyvinkin olla suotuisan alkulohkon saanut Kolumbia. Ilmastokin on joukkueelle tuttu, ja alkulohkon matkarasitteet helpoimmasta päästä. Vaikka maalitykki Falcaon vaivat varjostavat valmistautumista, uskaltaa moni odottaa MM-viheriöiltä Monaco-peluri James Rodriguezin lopullista läpimurtoa.

Myös Ranskan Paul Pogballa, 21, on kaikki eväät nousta yhdeksi MM-turnauksen suurista tähdistä.

Yksi koko MM-turnauksen jokerikorteista saattaa löytyä Englannin päävalmentajan Roy Hodgsonin hihasta, mikäli 20-vuotias Ross Barkley saa mahdollisuutensa.

- Valitsimme hänet, koska hän voi tehdä hyvinkin innostavia asioita näissä kisoissa, Hodgson perusteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.