JyPK nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton – Honkanen hurjassa maalivireessä, Seppälä palasi jenkeistä

Jyväskylän Pallokerho venyi kauden ensimmäiseen kotivoittoon Naisten Liigassa lauantaina. JyPK voitti sarjakolmosen Tikkurilan Palloseuran 2-0 aurinkoisella Harjun stadionilla.

Ottelun sankari ja itseoikeutettu kotijoukkueen paras pelaaja oli hyökkääjä Henna Honkanen, joka teki ottelun molemmat maalit. Ensimmäinen syntyi upealla vasemman jalan laukauksella yläkulmaan, kun peliä oli pelattu 57 minuuttia. Toinen maali tuli aivan ottelun lopussa nopeasta vastahyökkäyksestä TiPSin kovan painostuksen jälkeen. Honkanen on aloittanut kauden tehokkaasti, sillä hänellä on viiden pelin jälkeen kasassa jo viisi maalia.

– Ihan ekan paikan missasin kun vedin maaliviivalta yli, niin piti vähän paikata. Onneksi sitten onnistuin. Ja yksin kun pääsee läpi niin pakkohan se on pistää sisään, Honkanen kommentoi jälkimmäistä osumaa.

 

Omien onnistumisten edelle menee kuitenkin henkisesti tärkeä voitto kotikentällä. Mitalitavoittein kauteen lähtenyt JyPK on voittanut kauden viidestä pelistä kaksi. Aiemmat kaksi kotimatsia joukkue on hävinnyt.

– Vähän haastava alkukausi ollut, kun jokaisella pelaajalla on odotukset vähän korkeammalla kuin mitä tulokset kertovat. Tänäänkin oli kunnon taisteluvoitto, Honkanen totesi.

Kotijoukkueella oli hieman onneakin matkassa, sillä TiPS rakensi useita hyviä maalipaikkoja ja hallitsi peliä ajoittain selkeästi, mutta tolppaa ja ylärimaa lähemmäs maalia vieraat eivät päässeet.

– Ekalla puoliskolla ei ehkä oltu ihan valmiita voittamaan kaksinkamppailuja. Toiselle tultiin ihan eri asenteella, mutta siinäkin oli vaikea hetki 70 ja 80 minuutin välillä. Lopussa nostettiin tasoa eikä ollut enää kauheaa hätää, kun saatiin vaikea hetki selätettyä, päävalmentaja Mikko "Manu" Manninen arvioi suoritusta.

 

JyPK on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista ja kokoonpanosta puuttuu edelleen useita avainpelaajia. Lauantaina Harjun kentälle kirmasi kaivattu vahvistus, kun keskikenttäpelaaja Elina Seppälä tuli vaihdosta peliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Seppälä opiskelee Yhdysvalloissa, mutta pelaa kesäkuukausien ajan JyPKin vihreissä.

– Tosi hyvältä tuntui palata. Joukkue ei ole hirveästi viime kaudesta muuttunut, joten olen päässyt hyvin porukkaan takaisin. Manun pelitavankin olen sisäistänyt, keskikentän keskellä viihtyvä Seppälä tunnelmoi.

Hän opiskelee matematiikaa Teksasissa Rio Grande Valleyn yliopistossa ja pelaa samalla Yhdysvaltojen yliopistosarjaa.

– Palaan elokuun alussa sinne opiskelemaan toista lukuvuotta. Kandin tutkinnon saa neljässä vuodessa eli vielä ainakin kolme vuotta olisi tarkoitus siellä viettää.

Seppälä aikoo olla jatkossakin JyPKin käytettävissä kesäkuukausina.

– Tämä on kotipaikka, niin tänne on kiva tulla ja tänne haluankin tulla, Seppälä lupasi.

KSML.fi välittää JyPK:n tämän kauden kotiottelut suorina videolähetyksinä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .