JyPK vakiinnutti paikkansa liigakartalla – kausi päättyy tänään kotiottelulla

Jyväskylän Pallokerhon kausi naisten jalkapalloliigassa päättyy tänään lauantaina. Harjulla pelattavaan otteluun vieraaksi saapuu Åland United Ahvenanmaalta. Sen suurempia panoksia otteluun ei ole jäänyt, sillä JyPK on jo aikaa sitten varmistanut alemman loppusarjan voiton. 

Myös Åland United on ensi kautensa sarjapaikan sinetöinyt. Naisten Liigasta putoaa näin ollen Kokkolan GBK ja Oulun Naisfutis joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

– Viimeinen peli halutaan tietty voittaa ja virtaa joukkueella riittää yhä, vaikka aika pitkä kausi takana. Hienoa päästä vielä pelaamaan Harjulle ja päättää kausi kotiotteluun, JyPK:n kapteeni Laura Kattelus tuumii.

Tavoitteet täyttyivät

JyPK:lle kausi oli ensimmäinen pääsarjassa viime syksynä monen vuoden yrityksen jälkeen saavutetun sarjanousun jälkeen. Liiganousijalle runkosarjan sijoitus seitsemän ja alemman loppusarjan voitto ovat kelpo suorituksia. Alemmassa loppusarjassa JyPK on ennen päätöskamppailua voittanut neljä ottelua ja pelannut kerran tasan.

– Kaikki tavoitteet saavutimme eli tyytyväinen voi olla. Sarjapaikan varmistaminen ensi kaudeksi oli päätavoite, ja nyt loppukaudesta halusimme hallita tätä alaloppusarjaa. Siihen nähden on mennyt yllättävänkin hyvin, kuinka hankalaa ajattelin aluksi tässä sarjassa voittojen ottamisen olevan, Kattelus pohtii.

Nälkää jäi 

Toisaalta hampaankoloonkin jäi. JyPK taisteli heinäkuussa runkosarjan päätöskierrokselle asti yltämisestä kuuden sakkiin ja ylempään loppusarjaan.

– Siinä hetkessä, kun runkosarjan päättyessä jäätiin ulos ylemmästä loppusarjasta, oli päällimmäinen tunne kova pettymys. Mutta nopeasti se unohtui. Se jättää ensi kaudeksi nälkää ja tuo lisää virtaa, että nyt oltiin jo lähellä kovempiakin sijoituksia.

– Nyt loppukaudesta ollaan voitu rauhassa keskittyä treenaamiseen ja oman pelin kehittämiseen myös tulevaisuutta ajatellen, Kattelus näkee positiiviset puolet.

23-vuotias Kattelus itse on toiminut kauden JyPK:n kapteenina ja pelannut yhtä vaille kaikissa liigaotteluissa topparin tontilla. Monien JyPK-pelaajien tavoin kausi oli Lapuan Virkiän kasvatille ensimmäinen liigatasolla.

– Oma tavoite oli päästä mahdollisimman nopeasti liigatasolle, kiinni nopeampaan ja fyysisempään peliin. Tyytyväinen olen kauteeni ja suunta on yhä ylöspäin.

– Nyt, kun on huomannut yltävänsä tälle tasolle niin entistä suuremmalla innolla haluaa kehittyä ja odottaa tulevia kausia, Kattelus intoilee.

Tulevaisuuttaan Kattelus kertoo miettivänsä tarkemmin parin viikon lepäilyn jälkeen. Jatko JyPK:ssa on hyvin mahdollista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .