JyPK varmisti paikkansa yläloppusarjassa – mitalitaistelun kannalta tärkeä vieraspeli äityi maalihurjasteluksi

Jyväskylän Pallokerho varmisti paikkansa Naisten liigan yläloppusarjassa, kun se pelasi 4–4-tasapelin vierasottelussa Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Ottelu oli tärkeä myös mitalitaistelun kannalta, sillä TiPS on sarjassa kolmantena, kahdeksan pistettä JyPKiä edellä.

– Tämä oli se minimitavoite, että päästään yläloppusarjaan. Meillähän oli mitalitavoite tälle kaudelle. Tänään olisi voitolla saatu eroa kolme pistettä pois, mutta tasurilla ero on edelleen se kahdeksan pinnaa, JyPKin päävalmentaja Mikko Manninen toteaa tilanteesta.

Lauantain ottelu oli jyväskyläläisille runsasmaalisin tällä kaudella.

– Oli tosi paljon paikkoja tehdä maaleja. Olisi voitu tehdä viisi lisääkin, mutta toisaalta annettiin vastustajallekin paljon maalipaikkoja. Kaksi hyvää hyökkäyspeliä pelaavaa joukkuetta oli vastakkain, Manninen kommentoi.

JyPKin maaleista vastasivat Tiina Tiainen ja Henna Honkanen, jotka osuivat molemmat kahdesti. Honkanen on tehnyt tällä kaudella jo 12 maalia ja hän on liigan maalipörssissä yhden osuman päässä kärkipaikkaa pitävästä HJK:n Jutta Rantalasta. Keskikentällä pelaava Tiainen teki sen sijaan kauden ensimmäiset maalinsa.

– Siistiä, että Tiina sai kaksi onnistumista. Hän on ollut jatkuvasti tosi hyvä, vaikka se ei ole näkynytkään maalisarakkeessa aikaisemmin, Manninen kehuu.

Naisten liigassa pelataan vielä yksi ottelukierros ennen yläloppusarjaa. Siinä liigan kuusi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa kertaalleen. Kauden peleissä saavutetut sarjapisteet pysyvät voimassa. JyPK on tällä hetkellä tasapisteissä Åland Unitedin ja KuPSin kanssa sijoilla 4–6.

– Parhaat pelaavat vastakkain. Pitää vaan uskoa siihen, että pystytään itse voittamaan pelejä. Katsotaan sitten kauden jälkeen, mihin se riittää. Manninen pohtii.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .