JyPK:llä mahdollisuus korjata nopeasti kurssinsa kotinurmella – ”Meidän vahvuus on fysiikka ja tänään sitä käytetään erityisesti hyväksi”

Jyväskylän Pallokerhon neljän kotivoiton putki katkesi viime lauantaina. Naisten jalkapalloliigan hallitseva mestari FC Honka oli tyly vieras ja nappasi 0-4 voiton. Näin ollen pisteet matkasivat Espooseen, kun taas JyPK jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä sekä maaleitta Vaajakosken liikuntapuistossa.

– Ei saatu oikein omaa peliä missään vaiheessa käyntiin. Ensimmäisellä puoliajalla meillä ei ollut ollenkaan maalipaikkoja. Ei Hongallakaan pelissä juuri paikkoja ollut niiden maaliensa lisäksi, joten itselle torjuntoja tuli ehkä kaksi, kommentoi vaikeaa ottelua JyPK:n maalivahti Pauliina Tähtinen.

Vihreäpaidat saavat kuitenkin nopeasti mahdollisuuden palata kotivoittojen tielle, sillä tänä iltana vieraaksi Vaajakoskelle saapuu Tikkurilan Palloseura. Alun perin JyPK:n ja TiPS:n ottelu piti pelata toukokuussa, mutta se siirrettiin, sillä moni pelaaja TiPS:n nuoresta kokoonpanosta oli edustamassa Suomea U17-tyttöjen EM-kilpailuissa.

Tikkurilan Palloseura on jyväskyläläisille jalkapallon ystäville hieman vieraampi vastustaja. JyPK:n ja TiPS:n välistä edellistä sarjaottelua hakiessa täytyy nimittäin palata kauteen 2015. Tuolloin molemmat joukkueet pelasivat Ykkösessä. TiPS onnistui voittamaan JyPK:n kauden molemmissa kohtaamisissa ja nousemaan kauden päätteeksi pääsarjaan. Sieltä TiPS kuitenkin putosi syksyllä 2016 noustakseen jälleen viime kaudella takaisin. JyPK taas pelaa Naisten Liigassa nyt toista kauttaan.

”Tänään kokeillaan jotain poikkeavaa”

TiPS:n erittäin nuorelle kokoonpanolle kausi pääsarjassa on ollut jälleen hankala. Joukkue löytyy yhdessä Kuopion Pallokissojen kanssa sarjan jaetulta jumbosijalta.

-Melkein B-junnut vastassa iän puolesta, mutta todella taitava joukkue. Meidän vahvuus lähes ketä tahansa vastaan on fysiikka ja tänään sitä pitää käyttää erityisesti hyväksi, toteaa maalivahti Tähtinen.

Tänään pisteenkin nappaamalla JyPK varmistaisi paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, vaikka sinne yltäminen toki nykyiselläkin pistemäärällä on erittäin todennäköistä. Yllätysvalmiutta TiPS:ltä kuitenkin löytyy. Sen osoitti joukkueen edellinen kotiottelu heinäkuun puolivälissä, kun Turun Palloseura kaatui 3-0. JyPK taas on hävinnyt kauden molemmat kohtaamisensa turkulaisia vastaan.

– Me harvoin hirveästi reagoidaan siihen, miten tiedetään vastustajan pelaavan. Mutta tänään muutetaan hieman ja kokeillaan jotain normaalista poikkeavaa, kovin arvoituksellinen Tähtinen vinkkaa.

Naisten Liigaa Vaajakosken liikuntapuistossa: JyPK – TiPS keskiviikkona 1.8. klo 19:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .