Jyväskylä Cupissa nähtiin huikeaa finaalidraamaa – "Eilen voitettiin kaikki ja tänään voitettiin kaikki paitsi tää"

Perinteinen junioreiden jalkapalloturnaus Jyväskylä Cup huipentui sunnuntain finaalipeleihin. Vuonna 2007 syntyneiden D-poikien finaalissa kohtasivat JJK:n punainen joukkue ja Futsalseura Feeniks, jonka päämaja on Korpilahdella. Molemmat joukkueet olivat kulkeneet viikonlopun aikana voitosta voittoon, joten Palokan liikuntapuiston yleisö sai todistaa finaalissa tiukkaa vääntöä paikallisten seurojen välillä.

Ottelun avauspuolisko oli maaliton, mutta Feeniks onnistui tekemään nopeasta hyökkäyksestä maalin heti toisen puoliajan alkuun. JJK painoi päälle ja haki tasoitusta vimmatusti, mutta aika loppui kesken. FS Feeniks vei mestaruuden 1–0 -voitolla.

– Tää vika peli meni ihan hyvin omalta osalta, vaikka meni tosi tiukaksi. Pari sellaista vetoa tuli, mitkä meinas mennä maaliin, mutta menivät onneksi ohi. Ja olihan meillä tosi hyvä puolustus, Feeniksin 12-vuotias maalivahti Luka Kilpua analysoi.

Hän on aloittanut jalkapallon pelaamisen 6-vuotiaana ja maalivahdin tontti tuntuu tällä hetkellä omalta.

– Ei mulla nyt sellaista esikuvaa ole, mutta ennen oli se Neuer, Kilpua sanoi viitaten Saksan maajoukkueen ja Bayern Münchenin huipputorjujaan.

Tappion kärsineen JJK:n pelaajien kasvoilta huokui pettymys, sillä pelit olivat sujuneet hyvin ennen finaalia.

– Eilen voitettiin kaikki ja tänään voitettiin kaikki paitsi tää, kaksi maalia turnauksessa viimeistellyt hyökkääjä Oskari Auvinen kiteytti.

– Pelit menivät omalta osalta ihan hyvin. Pelasin joko laiturina tai kärkenä, Toivo Tiainen totesi.

Auvinen on pelannut jalkapalloa viitisen vuotta. Hän kertoi esikuvakseen Lionel Messin. Tiainen on aloittanut pelaamisen pari vuotta sitten. Hän paljasti fanittavansa Teemu Pukkia. Kaksikko käänsi pettymyksestä huolimatta katseensa jo tulevaan.

– Meillä on kohta Mikkelissä turnaus, Auvinen kertoi.

Jyväskylä Cup on vuodesta 1985 lähtien järjestetty poikien jalkapalloturnaus. Tänä vuonna mukana oli 82 joukkuetta, joiden yhteenlaskettu pelaajamäärä kipusi reilusti toiselle tuhannelle. Tyttöjäkin pelasi muutamassa joukkueessa.

– Yhdessä joukkueessa oli mukana tyttöpelaajia. Ja JyPKiltä oli mukana kaksi omaa tyttöjoukkuetta, turnauspäällikkö Aki Järvinen kertoi.

Turnauksen järjestelyistä vastasivat yhteistyössä JyPK ja Jyväskylän Nousu. Jyväskylä Cup työllisti Järvisen arvion mukaan noin 200 talkoolaista viikonlopun aikana.

– Talkooväki ansaitsee kyllä kiitoksen. Mukana on paljon sellaista kokenutta porukkaa, joka tietää tehtävänsä. Tätä tehdään antaumuksella ja yritetään luoda sellaista positiivista fiilistä, Järvinen sanoi.

Otteluita pelattiin viikonlopun aikana Palokan liikuntapuiston lisäksi Huhtasuolla, Vehkalammella, Viitaniemessä ja Jyskässä.

Jyväskylä Cup on toinen Jyväskylän kahdesta isosta junioreiden jalkapalloturnauksesta. Syksyllä järjestetään tyttöjen Hippo-turnaus, johon osallistui viime vuonna ennätykselliset 201 joukkuetta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .