Jyväskylässä lomaileva Eero Markkanen etsii jo uutta seuraa – "Olisihan se aika hauska asua samassa kaupungissa kuin Lauri"

– Minäkin oisin tehnyt tuosta.

Eero Markkasen lakoninen toteamus viesti terveestä itseluottamuksesta. Ruotsin kärki Marcus Berg oli juuri tuhrinut avopaikan Markkasen valvovan silmän alla.

– Västisen Jukka aikanaan A-junnuissa sanoi, että voima ennen tarkkuutta. Tarkkuus tulee sitten iän myötä, Markkanen muisteli hymyssä suin entisen valmentajansa neuvoja.

197-senttinen Markkanen on parhaillaan viettämässä lomaa kotimaisemissaan Jyväskylässä. MM-kisoja mies on ehtinyt seurata kiitettävästi.

– Muutaman pelin olen missanut, nekin valikoiden, ei mitään huippupelejä ole jäänyt väliin.

Markkasen arvokisasuosikki on aina ollut Englanti.

– Valitettavasti. Pienestä asti se on ollut se sama. Hirveästi ei ole tarvinnut juhlia.

– Saa nähdä, kuinka nyt käy. Eiköhän ne jatkoon ainakin lohkostaan pääse. MM-kisoissa mitä vaan voi tapahtua.

”Mitä vaan voi tapahtua” kuvaa hyvin myös Markkasen uraa.

Viime kaudella Markkanen oli lainalla tukholmalaisesta AIK:sta ensin Saksan 2.Bundesliigan Dynamo Dresdenissä, sitten Tanskassa Randersissa.

– Mulla on vielä puoli vuotta sopimusta jäljellä AIK:ssa. Ei ole silti suuri salaisuus, että vaihtoehtoja haetaan jo muualta. Kuulemma agentti tekee koko ajan töitä. Katsotaan, mitä siellä on tarjolla.

– Sinänsä rauhallisin mielin saa olla, kun ei tarvitse taloudellisesti vielä siirtoa stressata, sopimukseni on voimassa vuoden loppuun. Pelillisesti toki olisi tärkeää, että pääsisi nyt pelaamaan säännöllisesti, ja mahdollisimman pian.

Markkanen sai lähtöpassit Real Madridista kesällä 2015. Sen jälkeen jyväskyläläinen on edustanut neljää eri seuraa: RoPS, AIK, Dresden sekä Randers. Onko Madridin jälkeinen aika tuntunut sekavalta?

– Kyllä se vähän on tuntunut. Vuosi sitten alla oli kuitenkin urani pisin jakso samassa seurassa. Olin ollut puolitoista vuotta AIK:ssa ja tilanne oli ikään kuin normalisoitunut. Sitten kesällä AIK hommasi kaksi uutta hyökkääjää ja päätin lähteä hakemaan uusia haasteita.

Saksan toiseksi korkein sarjataso ja Dynamo Dresden vaikuttivat oivalliselta askeleelta eteenpäin.

– Siitä ei sitten kuitenkaan tullut mitään. Pääsin jouluun mennessä pelaamaan yhteensä noin 45 minuuttia. Halusin pois.

Lopulta Saksan visiitistä ei jäänyt juuri muuta käteen kuin kielitaito.

– Siellä oli oletus, että kaikki opettelee heti kielen. Aika nopeasti se tarttui.

Tanskan liigan Randerskin tuntui ensin erinomaiselta seuravalinnalta. Kaikki ei taaskaan lopulta mennyt kuin elokuvissa.

– Oli se sillä lailla parempaa kuin aika Saksassa, että pääsin vähän pelaamaankin. Mutta valmentaja, joka mut sinne hommasi ja halusi, sai kahdessa viikossa potkut.

Päävalmentajaksi nostettu kakkosvalmentaja ei Markkaseen samalla tavalla luottanut. Seurakin oli yhtäkkiä sekaisin, kun myös urheilutoimenjohtaja erosi.

– Kyllä siinä vähän tuli fiilis, että taasko tämä menee näin. Hetkessä kaikki oli seurassa vähän auki.

Markkanen kaipaa nyt ennen kaikkea pysyvyyttä ja tasaisesti peliaikaa. Onko mahdollista, että Markkanen nähtäisiin seuraavaksi taas kotimaan kentillä?

– En mä suoraan sano ei millekään. Ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka Hoffenheim kutsuu Klaussin (HJK:ssa lainalla oleva tähtihyökkääjä) takaisin, Markkanen heitti esimerkin siirtomarkkinoiden arvaamattomuudesta.

Pian 27 vuotta täyttävä Markkanen haaveilee ensisijaisesti, että ura urkenisi vielä ulkomailla.

– Jos nyt saisi vielä ihan hyvän uran tehtyä. Seuraava siirto on tärkeä, Markkanen korosti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .