Kaksipyöräisiin hurahtanut Hyypiä vaitelias tulevaisuudestaan: "Paljastellaan, kun hommat varmistuvat"

Ex-jalkapalloilija Sami Hyypiä pelmahtaa hieman yllättäenkin Suomen Moottoriliiton ja KymiRingin pisteelle Helsingin Moottoripyörämessuilla. Hyypiä kertoo kisaavansa toista vuotta putkeen motocrossin Suomen cupissa veteraaniluokassa MXV45. Kausi kattaa kuusi kilpailua toukokuusta syyskuun alkuun.

–  Niin hauskaa oli, että pitää jatkaa. Tuskin tänäkään kesänä vedän hampaat irvessä. Hymyssä suin, mutta ajetaan niin kovaa kuin uskaltaa ja pystyy, Hyypiä kertoo leveän hymyn saattelemana.

–  Viime kaudella pystyin ajamaan kaikki erät loppuun. Yksi kaatuminen minulla oli. Ehkä se tarkoittaa, että ajan liian hiljaa, Hyypiä naurahtaa.

Moottoriurheilu on ollut tärkeä osa 45-vuotiaan Hyypiän elämää aktiiviuran loputtua. Kilpailemisen lisäksi Hyypiä on tukenut nuoria motocross-lupauksia oman motocross-tiiminsä kautta.

Moottorien pärinä on tullut Hyypiän elämään mukaan pitkälti vasta jalkapallouran jälkeen. Kouvolan Voikkaalla vietetyssä lapsuudessa kaksipyöräiset eivät vielä haastaneet jalkapalloa.

–  Mopo minulla oli pienenä, mutta moottoriurheilu aloitettiin vasta uran jälkeen. Se on ehkä tehnyt tästä vähän vaikeampaa.

"Valmentaminen kiinnostaa, mutta ei vielä"

Tulevasta Hyypiä on vaitonainen. Vuonna 2011 päättyneen pelaajauran jälkeen Hyypiä on toiminut päävalmentajana Bayer Leverkusenissa, Brightonissa ja Zürichissä. Englannista ja Sveitsistä tuloksena oli lähtöpassit kesken ensimmäisen valmennuskauden.

–  Moottoriurheilun suhteen minulla ei ole tulevaisuudensuunnitelmia. Katsotaan, miten asiat menee. Onhan tässä kaikennäköistä juttua. Paljastellaan sitten, kun hommat varmistuvat, Hyypiä hymähtää.

Milloin olet palaamassa valmentajaksi?

–  Valmentaminen kiinnostaa tosi paljon, mutta ei vielä, Hyypiä sanoo lakonisesti.

Pelaajaurallaan Hyypiä hääri kymmenen kauden ajan Liverpoolin takalinjoilla. Hän kertoo seuranneensa Liverpoolin pelaamista tällä kaudella hyvillä mielin. Liverpool ei ole voittanut Englannin liigaa kertaakaan kauden 1989–90 jälkeen, mutta on pitänyt tällä kaudella tiukasti sarjan kärkipaikasta kiinni.

Kysymys mahdollisesta mestaruudesta saa seuralegendan myhäilemään.

–  Vielä on pelejä pelattava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.