Kanerva EM-lopputurnaushaaveiden kariuduttua: Työmoraali oli huikea

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva huokaisi syvään, kun 1-1-tulokseen viime hetkillä päättynyt EM-karsintapeli Romaniassa oli takana. Huuhkajat menetti tasatuloksen myötä lopullisesti mahdollisuutensa selviytyä ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

- Olipa huima peli. Yleisö varmasti viihtyi, Kanerva sanoi.

- Pettymyshän tämä on. Menetimme voiton ja mahdollisuuden kisoihin. Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että pelitapahtumiin nähden tulos oli oikeudenmukainen.

Huuhkajat olisi tarvinnut voiton säilyttääkseen ohuen saumansa EM-kisoihin. Suomi oli kiinni voitossa Joel Pohjanpalon 67. minuutin maalilla, mutta ottelun loppu sujui kuten niin monta kertaa suomalaisen jalkapallon historiassa. Romanian Ovidiu Hoban toi kotijoukkueen tasoihin lisäajalla.

Yhden maalin voittokaan ei olisi lopulta riittänyt Suomelle, sillä samaan aikaan Unkari voitti Färsaaret 2-1. Tämä merkitsi sitä, että Suomen olisi pitänyt voittaa kolmella maalilla säilyttääkseen EM-mahdollisuutensa.

Yhä tappiotta jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana arvokarsinnoissa jatkava Kanerva kiitteli ryhmäänsä, joka on kasvanut isoin askelin alkuvuoden alhostaan.

- Työmoraali oli huikealla tasolla.

Moraalia ja Kanervaa koetellaan jatkuvasti kiusaavilla loukkaantumisilla sekä pelikielloilla. Nyt kolhuja ottivat Kari Arkivuo ja Paulus Arajuuri, joiden poisotot veivät lopussa ehkä tarvittuja vaihtoja.

- Arkivuo loukkasi nilkan, Arajuurella nivunen vihoitteli. Ne vaihdot veivät vaihtoehtoja hyökkäyksen vaihdoilta, mutta tällaista se välillä on.

Markus Halstin ja Perparim Hetemajn varoitukset pitävät heidät poissa karsinnat sunnuntaina päättävästä Pohjois-Irlanti-pelistä.

- Kyllä tässä on ongelmien keskellä miettimistä. Kaikennäköistä tässä on ollut, loukkaantumisia ja pelikieltoja, Kanerva huokaisi raskaan karsinnan päätösmetreillä.

Huuhkajien EM-karsintaurakka päättyy sunnuntaina kotiottelulla Pohjois-Irlantia vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pohjois-Irlanti ja Portugali kuittasivat EM-paikat