Katainen ja Soini näkivät KuPSin ihmeen

KuPS onnistui harvinaisesti vieraissa, kun se päihitti jalkapalloliigassa Hongan 4-2. Espoolaiset olivat voittaneet KuPSin peräti 15 kertaa peräkkäin, tasapeliin Honkaa vastaan KuPS ylsi kesällä 2006. Yllätyksellistä tulosta todisti Tapiolassa 1 082 katsojaa muassaan pääministeri Jyrki Katainen ja puoluejohtaja Timo Soini.

- Pelasimme rennosti ja vapautuneesti. Sitä ei ole monta kertaa viime vuosina pystynyt sanomaan, KuPSin valmentaja Esa Pekonen tiivisti.

Honka tavoitteli kamppailusta vähintään pistettä, jolla se olisi varmistanut hopean. Kotijoukkueella oli puolustusongelmia, koska toppari Abdoulaye Meite oli poissa. Meiten toipilasaikana vastustaja on iskenyt kolmessa mittelössä 10 maalia Hongan verkkoon.

- Tosi vaikea voittaa, kun vastustaja tekee noin monta maalia meille. Hopea varmistui nyt meille, kiitos MyPan, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo kertoi.

Vierasjoukkue karkasi Antti Hynysen, Juha Hakolan ja Ats Purjeen maaleilla 3-0-johtoon. Honka kiri vielä 2-3:een, mutta lisäajalla Aleksi Paanasen tuikkaus etukulmasta tuotti lopputuloksen.

- On ollut kaiken kaikkiaan aikamoinen kausi. Huikea ero siihen, missä tilassa olimme kahdeksan kuukautta sitten, Hongan Lehkosuo puntaroi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.