Katalonian television Juvea tukeva mainos ärsyttää Espanjassa

Italialaisseura kohtaa espanjalaisjätti Real Madridin jalkapallon Mestarien liigan finaalissa lauantaina.

Espanjalaisen Katalonian alueen tv-kanava on kerännyt maassa kritiikkiä Juventusta tukevan mainoksen esittämisestä. Italialaisseura kohtaa espanjalaisjätti Real Madridin jalkapallon Mestarien liigan finaalissa lauantaina.

Mainos alkaa näyttämällä valkoisiin peliasuihinsa sonnustautuneita Real-pelaajia riemuitsemassa viimevuotista mestaruuttaan Mestarien liigassa.

– Vain 11 miestä pystyy välttämään väistämättömän, sanoo ääni, ja samalla kuvat Juve-pelaajista näkyvät ruudulla.

– Yksitoista miestä valmiina uhmaamaan kohtaloa ja tekemään illasta painajaismaisen kaikkivoivalle valkoiselle ryhmälle, puhe jatkuu.

Katalonian ylpeys Barcelona on Real Madridin verivihollinen, ja alueella kilvoitellaan muutenkin pääkaupunkia vastaan. Katalonian paikallishallinto haluaa järjestää syksyllä kansanäänestyksen itsenäisyydestä, mutta Madrid on tiukasti äänestystä vastaan.

TV-spotti on saanut arvostelun lisäksi myös sarkasmia osakseen sosiaalisessa mediassa. Jotkut kommentoijat ovat ehtineet muistuttaa, että Juventus pudotti Barcelonan Mestarien liigan puolivälierissä. Katalonian televisio puolustelee spottia luovaksi mainostamiseksi, ei journalismiksi. Tarkoituksena on "kehittää maksimaalinen pöhinä" ottelun alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.