Kauden tärkein ottelu

ASETELMA: Vilkaisu sarjataulukkoonkin sen kertoo. Kyseessä on supertärkeä ottelu. 15 ottelua pelannut JJK on sarjassa kolmantena 30 pisteellä. Yhden ottelun enemmän tahkonnut TPS puolestaan on kerännyt 25 pistettä. Tällä viikolla europelinsä päättäneen Palloseuran ei siis passaa hävitä tätä kamppailua, mikäli se mielii pelata tällä kaudella mitaleista. Jos JJK voittaa sekä tämän että rästiottelunsa, se karkaa jo 11 pisteen päähän. Kierroksia on toki vielä runsaasti jäljellä, mutta 11 pisteen kiinni kurominen ei ole ihan yksinkertainen juttu.

Hampaankolossa Tepsillä ainakin on. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopulla Turussa ja silloin TPS:lta hukkui puhdas 2-0 -johto. Kun 90 minuuttia täyttyi, kotijoukkue johti vielä 2-1, mutta Mikko Manninen ja Niko Markkula rokkottivat erotuomarin antamalla lisäajalla.

Kuntopuntari ja vahva kotisaldo tekee JJK:sta suosikin. TPS on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Tasureita on kaksi kuten tappioitakin. JJK:n vastaava jakso sisältää kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yhden tasapelin, mutta kahdessa edellisessä ottelussaan kettupaidat ovat esiintyneet melkoisen armottomasti. RoPS ja Haka eivät toki ole TPS:n tasoisia joukkueita, mutta voittotaisteluun niillä ei ollut lopulta juuri mitään mahdollisuuksia. TPS:lla on, joten kysymys kuuluu, pystyyko joukkue ne käyttämään?

JJK:n sairastuvalta löytyy edelleen Eero Korte sekä mahdollisesti myös Markkula ja Jarkko Okkonen. TPS puolestaan sai lekurilta hyviä uutisia, kun keskikentän moottori Toni Kolehmainen palaa ruotuun.

ARVIO: JJK paukuttaa ennemmin tai myöhemmin kaksi maalia. TPS tekee vähintään yhden, mutta saattaa värkätä sen toisenkin.

SEURAA HEITÄ: MYPA-ottelun veryttelyn jälkeen Babatunde Wusu on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa, vaikka pelasi RoPS- ja Haka-otteluissa alle puoli tuntia kummassakin. Silti Wusun paikkoihin hakeutuminen ja maaliahneus on ollut sitä luokkaa, että osumia voisi olla kasassa jopa enemmän. Joko Harjun yleisön supersuosikki nähdään avauskokoonpanossa?

Maajoukkuemies Mika Ääritalo iski TPS:n molemmat osumat joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ja vaikutti välillä täysin pitelemättömältä. Ääritalon kanssa JJK:n puolustuslinjalla piisaa iltapuhdetta tälläkin kertaa. Melko pitkäksi (188) jalkapalloilijaksi Ääritalo on äärimmäisen taitava ja vikkeläjalkainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.