Kauniiksi lopuksi rumin tappio

Viisi kautta Harjulla veikkausliigapelejä tahkottiin ja nyt se on ohi. Jos jollekulle päällimmäinen muisto kettupaitojen pääsarjataipaleesta on sunnuntai-iltapäivän HJK-läpsyttely, niin kovin ruusuinen se ei ole.

Se on sanalla sanoen karmea. Mestaruuden jo aiemmin varmistanut HJK ei ihmeitä esittänyt, mutta toimitti pallon silti kettusten pömpeliin viisi kertaa. JJK oli häkellyttävän surkea ja merkkautti kauniiksi lopuksi liigahistoriansa rumimmat tappiolukemat. JJK ei kaatunut saappaat jalassa, vaan sukkasillaan hissutellen.

– Tuolta se näyttää, kun hävitään kaikki kaksinkamppailut. Tasoero näkyi aika rajusti tänään, tuumasi JJK:n maalivahti Ville Viljala, jolle itse asiassa sopii ojentaa iltapäivän puhteesta puhtaat paperit.

Viljala pysäytti muutamaan otteeseen esimerkiksi Mikael Forssellin. Aavistuksenkin heikommalla maalivahtipelillä HJK olisi saattanut paukuttaa tauluun kaksinumeroiset lukemat.

18-vuotiaalla veskarilupauksella ei ole sopimusta ensi kaudesta. Voi olla, että Viljala karistaa Harjun lumet nappiksistaan.

– Ensi kaudesta en tiedä muuta kuin sen, että penkille en lähde istumaan mihinkään, kauden kahdeksannen ottelunsa pelannut Viljala tokaisi.

Sebastian Sorsan, Erfan Zenelin (2) ja Rasmus Schüllerin ohella Viljalan ohitti hänen entinen kämppäkaverinsa Eero Markkanen. Elo-syyskuun vaihteessa lainasopimuksella HJK:hon siirtynyt Markkanen pukkasi 3–0 heti toisen puoliajan alkajaisiksi.

Markkasen fiilikset hyisellä Harjulla olivat ristiriitaiset. Kaulaan ripustetaan viikon päästä kultamitali ja kotiseura matkaa samalla Ykköseen.

– Mestaruuudesta on tietysti iloinen fiilis, mutta ei tämä JJK:n kohtalo hyvältä tunnu, ensimmäisen HJK-maalinsa viimeistellyt Markkanen totesi.

Hänenkin ensi kauden kuvionsa ovat vielä auki.

– Minulla on sopimus JJK:n kanssa, mutta en tiedä vielä, missä pelaan, Markkanen sanoi.

– Eero on meidän kannalta kiinnostava pelaaja, ei hän muuten olisi meillä kahta kuukautta ollut, HJK:n päävalmentaja Sixten Boström tyytyi sanomaan.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja ei murskatappion jälkeen pahemmin selitellyt. Yhteenveto kuluneesta kaudesta oli viimeisen kotiottelun kunniaksi lyhyt ja ytimekäs.

– Paska kausi, Pasoja loihe lausumaan.

Siinäpä se. Pähkinänkuoressa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentti: Toivottavasti ei nekrologi

Syytä varautua pitkään keikkaan

Jäähyväiset Veikkausliigalle – "En tiedä, mitä olisin tehnyt toisin"

VPS varmisti jalkapalloliigan pronssin