Kettulauma liekittää - Nyt kaatui sarjakärki!

Alku ei ihmeitä luvannut. Kaksi ja puoli minuuttia pelattu ja Ykkösen sarjakärki KTP saa rakennettua kolmella yhtä vastaan tilanteen JJK:n rankkarialueelle. Viimeisenä pallossa on Samuli Kaivonurmi, joka lataa vieraat johtoon.

Mutta, mutta. Kun alkukauden (tai jopa parin edellisen kauden) JJK:n pää olisi moisesta painunut, on kettulauma tällä hetkellä toista maata. Leuka pysyi pystyssä ja kotijoukkue alkoi haastaa hanakasti liiganousua tavoittelevaa vastustajaansa oikein tosissaan. KTP sai jatkossakin vyörytettyä muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta vain muutaman. JJK liikutti palloa laadukkaasti loi maalipaikkoja. Ensimmäinen palkinto tuli 28. minuutin kohdalla, kun Antto Hilska iski tasoituksen kymmenestä metristä. Maali oli Hilskalle jo kauden neljäs ja sillä mies nousi joukkueensa sisäisen pörssin kärkeen.

Lisää seurasi vain kolme minuuttia myöhemmin, tällä kertaa asialla oli JJK:n hyökkäyspelaamisen todellinen primus motor Robert Taylor. Toisen polven JJK-peluri pääsi loukkaantumisen jälkeen takaisin kehiin kesäkuussa ja sen jälkeen JJK on poiminut valtaosan tämän kauden pisteistään. Sota ei toki yhtä miestä kaipaa, mutta keskikentän keskustassa operoivan pallotaiturin merkitys joukkueelle on kiistaton.

- Se on jokaisen aika helppo laskea, kuinka paljon me on saatu pisteitä sen jälkeen kun Roope tuli takaisin ja paljonko saatiin ennen sitä, päävalmentaja Juha Pasoja tuumasi.

Vajaasta pisteestä yli kahteen

No, lasketaan. Avauskierroksella loukkaantunut Taylor oli sivussa kahdeksasta ottelusta, joista JJK napsi seitsemän pistettä. Hänen paluunsa jälkeen ohjelmassa on ollut kuusi ottelua, joista kettulauma on saalistanut 13 pistettä. Ottelukohtainen pistekeskiarvo on siis noussut vajaasta pisteestä yli kahteen. Toki jalkapallo on edelleen voimakkaasti joukkuepeli eikä Taylorin panosta pidä ylikorostaa, mutta eipä sitä ole syytä väheksyäkään.

Nuorukainen oli ottelun jälkeen luonnollisesti liikenteessä positiivisella ilmeellä.

- Ajatus oli se, että KTP on erittäin hyvä joukkue ja sarjakärki, mutta myös voitettavissa oleva joukkue. Ei se mikään Real Madrid ole, Taylor tuumasi.

Kun kausi alkoi puolentoista kuukauden pakkohuililla, peli maistuu nyt erityisen hyvältä.

- Ei se loukkaantuminen enää vaikuta mihinkään, ihan täydessä tikissä olen, Taylor lisäsi.

Ylpeä kapteeni

Keskiviikkoisen sarjakärjen kaatamisen lisäksi JJK kepitti sunnuntaina Helsingissä HIFK:n. Stadin kingit olivat päästäneet kotiotteluissaan ennen kettulauman vierailua vain yhden maalin. JJK takoi niitä kaksi ja aiheutti HIFK:lle sen ensimmäisen kotitappion tällä kaudella.

Nuoret pojat hyppivät kokeneempien sarjajyrien silmille ja rouhivat pisteitä rivakkaan tahtiin.

- Olen ihan v***n ylpeä noista jätkistä. Joukkueen keski-ikä oli tänään 21 vuotta, kapteeni Tommi Kari hihkaisi konkareiden Mikko Mannisen ja Bilal Velijan pelikieltoihin viitaten.

Mitä ihmettä JJK:ssa siis on tapahtunut?

- Kyllä se suurin muutos on henkisellä puolella. Moni meidän pojista on taidoiltaan liigatasoa, mutta jos ei tule onnistumisia, menee nuorilla jätkillä helposti pää jumiin. Nyt onnistumisia on tullut ja kun korvien väli on kunnossa, jalatkin toimivat, Pasoja totesi.

Siinäkin JJK oli muuten KTP:ta edellä. Keli oli raskas ja sateen pieksämä kenttä pehmeä, mutta ketun koipi silti tuore ja virkeä.

Lisäksi aihetta tuuletuksiin on toimistonkin puolella. Ottelua seurasi Harjun tämän kesän ennätysyleisö, 2285 katsojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.