Kettunutut rikkomaan yli viiden tunnin nollaputkea

ASETELMA: JJK pelasi sunnuntaina jämäkästi Jippoa vastaan ja niisti ansaitun 3–0 -voiton. Toisaalta sarjan perunakellariin povattu joensuulaismiehistö kuuluu niihin joukkueisiin, jotka pitääkin pystyä etenkin kotikentällä kaatamaan. Nyt vastus kovenee, kun pirteästi kauden aloittanut PK-35 Vantaa vierailee Harjulla. Sarjakolmonen on voittanut kolme edellistä kamppailuaan yhteismaalein 7–0 ja maali on pysynyt koskemattomana yhtäjaksoisesti jo 333 minuutin ajan.

Vaikka JJK Jipon selvänumeroisesti kaatoikin, mikään läpihuutojuttu ottelu ei silti ollut. Vierasjoukkue sai varsinkin ensimmäisen puoliajan aikana rakennettua maalipaikan poikineen, joita se ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään. Jos pelaajien väliset etäisyydet venähtelevät nyt samalla tavalla, PK:n tasoinen joukkue niistä todennäköisesti rankaisee. PK-35 Vantaa on rutinoitunut ryhmä, jossa on runsaasti myös liigakokemusta mm. Jukka Santalan ja John Weckströmin johdolla.

Keskiviikkoillan ottelu piti alun perin pelata heinä-elokuun vaihteessa, mutta 16 vuoden tauon jälkeen Jyväskylän MM-rallin reitille palaava Harjun erikoiskoe heitti kamppailun kesäkuun alkuun. Näin joukkueilla on edessä tuplakohtaaminen, kun samat ryhmät ovat vastakkain jo sunnuntaina Vantaalla. Tämä ottelu on toki silloin jo historiaa, mutta jonkinlaisia ennakkoasetelmia se antanee.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja pääsee askartelemaan miehistönsä kasaan lähes ehjästä nimilistasta. Maaliskuussa loukkaantunut Topi Järvinen palasi edustuksen riveihin sunnuntaina ja Robert Taylorinkin pitäisi olla pelikuntoinen ennen juhannusta.

ARVIO: Voittaakseen JJK:n pitää lyödä parempaa pöytään kuin sunnuntaina Jippoa vastaan. Vierasjoukkueen voinee laskea suosikiksi, mutta toisaalta kettunutut eivät ole päästäneet Harjulla vielä maaliakaan taannoista HIFK-romahdusta (0–4) lukuun ottamatta. Lähdetaan 1–1 -tasapelistä liikenteeseen.

SEURAA HEITÄ: Mikko Manninen on joutunut seilaaman tällä kaudella pitkin keskikenttää, mutta Jippoa vastaan hän sai operoida rauhassa omimmalla paikallaan keskikentän oikealla laidalla. Hänen alapuolellaan touhuaa juoksuvoimainen laitapakki Bilal Velija ja joukkueen kahden vanhimman kenttäpelaajan yhteistyön toimivuus onkin JJK:lle äärimmäisen tärkeä asia. Lähtökohtaisesti näillä veljillä on eväät tehdä Ykkösessä vaikka mitä.

Vantaalaisilla on heittää kärkeen kaksi isoa roikaletta. Kokenut Jukka Santala sekä parikymppinen Masar Ömer ovat molemmat yli 190-senttisiä. Ensimmäistä kauttaan Ykkösessä pelaava Ömer ei ole uutta sarjatasoa ujostellut, vaan on iskenyt jo neljä maalia. Santala säestää kahdella osumalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.