Kettustudio: Harjun Poikien vuoristorata – "Paljon hienoja, mutta myös huonoja hetkiä"

JJK kohtaa keskiviikkona liigan huipputärkeässä jumbofinaalissa Helsingin IFK:n.

Ottelun panos on suuri: Mikäli pisteet jäävät Harjulle, nousee JJK viimein pois suoran putoajan paikalta. Jos taas HIFK voittaa, on repii helsinkiläisjoukkue eron jo viiteen pisteeseen.

– JJK:n tulee lähteä hakemaan ottelusta voittoa. Liian uhkarohkeasti ei pidä kuitenkaan pelata, sillä HIFK:lla on kuitenkin nimekäs, alisuorittanut hyökkäys: Mikael Forssel, Pekka Sihvola, Juho Mäkelä ja niin edelleen. Puolustuksen täytyy olla tarkkana heidän kanssaan, JJK:n kannattajaryhmän, Harjun Poikien jäsen Tommi Rakkolainen pohtii.

Harjun Pojat ovat kannustaneet intohimoisesti JJK:ta vuodesta 2007 lähtien. Matkaan mahtuu suuria voittoja ja tappioita; europelejä ja divarireissuja.

– Melkoista vuoristorataahan tämä on ollut. Paljon hienoja, mutta myös huonoja hetkiä.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana suomalainen jalkapallon kannattajakulttuuri on ottanut suuria harppauksia. Nykyisin lähes kaikilta Veikkausliigan ja Ykkösen seuroilta löytyy äänekkäät kannattajaryhmät. Toisaalta myös lieveilmiöt, kuten huliganismi ovat näyttäneet myös nostavan päätään.

– Suomen huligaaniongelma on liioittelua. Minulle Harjun Pojat on antanut nimenomaan yhteisönä todella paljon sisältöä elämääni. Pelipäivistä on tullut juhlapäiviä, joita aina kovasti odotetaan, Rakkolainen kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .