Kohtalonottelut jatkuvat, sarjajumbo kiusaamaan Harjulle

ASETELMA: Kun tämä kamppailu lasketaan mukaan, JJK:lla on vielä kuusi ottelua tähteellä, ennen kuin Ykkönen mallia 2015 on pelattu. Pisteitä kettunutuilla on 39, saman verran kuin nousukarsijan paikalla olevalla TPS:lla. Nousijana heiluva PS Kemi puolestaan on seitsemän pistettä karussa.

Kärkikaksikko on pelannut yhden ottelun JJK:ta enemmän. Ei tarvitse olla kummoinen matemaatikko havaitakseen, että karsintoihin selviytyminen on edelleen tukevasti omissa käsissä. Suora nousu ei ole, mutta teoreettinen haave siitäkin on vielä jollain lailla hengissä.

Sarjajumbo VIFK:n ei pitäisi olla kovin kummoinen kanto kaskessa. Kauden aiemmat Vaasassa pelatut kohtaamiset ovat päättyneet JJK:n 4-0 ja 2-1 -voittoihin. Joukkueella on matkaa pois putoajan paikalta jo seitsemän pistettä, joten urakka alkaa olla toivoton. Mitään hävittävää vastustajalla ei enää ole, joten se voi kiusata sydämensä kyllyydestä.

JJK:lla on tiistailta alla 5-1 -murskavoitto EIF:sta. Ronskeista lukemista huolimatta ottelu sisälsi omat nitrohetkensä, joten sellaisia voi olla luvassa tälläkin kertaa. Maalieron kaunistelu ei toki nousukamppailussa ole pahitteeksi. JJK on nyt 16 osumaa plussalla, TPS 18 ja PS Kemi 19.

ARVIO: JJK:n pahin vihollinen on JJK itse. Jos tämä mörkö pysyy kurissa, voidaan Harjulla nähdä toinen peräkkäinen maali-iloittelu. Ellei pysy, meno on nihkeämpää. JJK tekee kaksi tai kolme, VIFK korkeintaan yhden.

SEURAA HEITÄ: Laitapakin tontilta ahnaasti vahvoilla juoksuillaan nouseva Niko Markkula toimitti pallon EIF:n verkkoon pilkulta tiistain kamppailun lisäajalla. Osuma oli Markkulan ensimmäinen tällä kaudella. Miehen hyökkäyshalukkuus ja juoksuvoima huomioon ottaen kesti hämmentävän kauan ennen kuin verkko heilui.

Vuosina 2010-12 JJK:ssa pelannut Lasse Linjala on ollut VIFK:n toiseksi paras maalintekijä tällä kaudella neljällä osumalla. Heinäkuun kohtaamisessa pitkänhuiskea kärki heilautti entisen seuransa verkkoa, viimeisin osuma on parin viikon takaa jumbofinaalista MP:tä vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.