Kolmen maalin tappio Minskissä laittoi MyPan ahtaalle

Jalkapalloliigassa pelaavan MyPan tie Eurooppa-liigan karsintojen toisella kierroksella muuttui jatkopaikan kannalta kovin kiviseksi, kun joukkue kärsi torstain avausosassa vierastappion Dinamo Minskille maalein 0-3 (0-1).

MyPa joutui puolustuskannalle jo ottelun alussa ja 25. minuutilla pallo poimittiin ensi kertaa kouvolalaisten verkosta Shaloze Udodjin ohitettua Ville Iiskolan.

Juuri ennen taukoa Dawda Bah’lla oli hyvä tilaisuus tasoittaa ottelu kulmapotkun jälkitilanteesta, kun hän pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Aleksandr Gutor minskiläisten maalilla torjui kuitenkin gambialaisen yrityksen.

Toisella puoliajalla MyPan tiukka puolustustaistelu jatkui, kunnes tunnin kohdalla erotuomari näki Juha Pirisen kaataneen isäntien Oleg Veretilon rangaistuspotkun arvoisesti. Dinamo-kapteeni Igor Stasevich ei erehtynyt pilkulta.

Dinamo jatkoi samaa tahtia ja oli myös ottelun loppua kohden niskan päällä. Muutamaan hyvään torjuntaan venynyt Iiskola joutui antautumaan vielä kerran 86. minuutilla, kun Nemanja Nikolic iski loppunumerot 3-0.

MyPan päävalmentaja Antti Muurinen ei tappiota juuri selitellyt, vaikka 2-0-osuma häntä harmittikin.

- Paremmallemme hävisimme, siitä ei ole mitään epäilystä. Hiukan kismittää kyllä se rankkarimaali, tuomio tuli naurettavan kevyesti. Dinamo ei olisi sellaista apua enää tarvinnut, Muurinen sanoi.

- 1-0 olisi ollut meille vielä hyvä tulos, mutta näin nyt kävi ja ei voi sanoa etteivätkö numerot olisi olleet ansaitut.

MyPa-käskijän mielestä isäntäjoukkue oli todella juoksuvoimainen ja taitava.

- Kyllä tästä on todella vaikea enää nousta, etenkin kun vastustaja osoitti tässä ottelussa tasonsa. Kaikki pannaan kuitenkin kotona peliin ja ellei muuta, niin haetaan lisää oppia tällaisista peleistä.

Toinen osaottelu pelataan Myllykoskella Kouvolassa viikon kuluttua torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.