Kolumbia isännöi ensi vuoden Copa American finaalia – Argentiina jäi nuolemaan näppejään

Kolumbian presidentti Ivan Duque vahvistaa, että maa isännöi ensi vuoden jalkapallon Copa American finaalia. Kisat on ensimmäistä kertaa jaettu kahden maan järjestettäväksi, kun Kolumbia ja Argentiina jakavat järjestämisvastuun. Kolumbia saa kunnian isännöidä finaalia, joka pelataan satamakaupunki Barranquillan Metropolitano-stadionilla.

–  Vuoden 2020 Copa American finaali pelataan Kolumbiassa, mikä on ollut yksi meidän suurimmista toiveistamme, Duque kertoi.

Duque korosti, että Etelä-Amerikan jalkapalloliiton puheenjohtaja Alejandro Dominguez oli kertonut hänelle "suurenmoisia uutisia".

Copa Americaa pelataan parhaillaan Brasiliassa, ja ensi vuonna järjestettävällä turnauksella Etelä-Amerikan jalkapalloliitto haluaa Copa American samoille vuosille Euroopan mestaruuskilpailujen kanssa. EM-kullasta pelataan vuosina 2020 ja 2024, ja Copa American mestaruus ratkotaan jatkossa samoina vuosina Euroopan mestaruuden kanssa.

Copa American jaettu kisaisännyys ensi vuonna on poikkeus, mutta poikkeuksellinen on ollut myös turnauksen viime vuosien järjestämisaikataulu. 1970-luvulta vuoteen 2015 saakka turnausta pelattiin 2–4 vuoden välein. Nyt vuosiin 2015–20 osuu peräti neljä turnausta, kun Chile isännöi 2015, Yhdysvallat 2016, Brasilia tänä vuonna ja Argentiina sekä Kolumbia ensi vuonna.

Vuoden 2020 kisojen jälkeen Ecuador joutuu odottamaan isännöintivuoroaan vuoteen 2024 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.