Konkarit palaavat - Kettulauma Joensuuhun suosikkina

ASETELMA: JJK on kahdessa edellisessä ottelussaan kellistänyt makoisasti kaksi ennakkosuosikkia, kun kivikova kotijoukkue HIFK kaatui Pallokentällä viikko sitten ja sarjakärki KTP heti perään keskiviikkona Harjulla. Nyt nuorella ryhmällä on edessä uudenlainen haaste, kun altavastaajan nuttu vaihtuu suosikin viittaan. Jippo on kolmen ottelun tappioputkessa ja niissä oma pää on kolissut turhan tiuhaan, yhteensä peräti yhdeksän kertaa. JJK puolestaan on samalla vertailujaksolla voittanut kahdesti ja pelannut kerran tasan. Lisäksi joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuun alussa Harjulla päättyi kettunuttujen 3-0 -voittoon.

JJK saa kokoonpanoonsa rutkasti lisää kokemusta, kun joukkueen vanhimmat kenttäpelaajat Bilal Velija ja Mikko Manninen ovat pelikieltonsa sovittaneet. Joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä varmasti tapissa, mutta aina vaanii vaara, että homma menee överiksi. Tämän suitsimisessa vastuu on valmennuksen lisäksi kokeneemmilla pelaajilla. Kapteeni Tommi Kari vakuutti KTP-voiton jälkeen, että nuori kettukaarti on sen verran tervepäistä sakkia, että takinnapit eivät missään tapauksessa pääse repsahtamaan auki. Se tietäisi ankeaa iltapuhdetta Jipolle.

JJK on viime kierroksella osoittanut, että se pystyy haastamaan Ykkösessä kenet tahansa. Ja kyse on nimenomaan haastamisesta, ei pelissä mukana roikkumisesta. KTP:ta vastaankin Juha Pasojan suojatit olivat pallollisena selkeästi vastustajaansa aktiivisempia ja hyökkäysten rakentelu oli laadukkaampaa. Ne eväät, joilla KTP kaatui, riittävät varmasti myös Jipon kellistämiseen.

Sarjataulukon osalta tilanne näyttää kettunuttujen kannalta hyvältä. Alkukaudesta tappituntumalla vaaninut putoamispeikko on jo kymmenen pisteen päässä, tosin ylemmällä "kuolemanpaikalla" majaileva FC Jazz on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Jazzista seuraava on neljä pistettä edellä oleva illan isäntä Jippo, joten joensuulaisittain panokset ovat kovat.

ARVIO: JJK:lla on pieni lepoetu, kun edellinen ottelu on peräisin keskiviikolta, Jippo puolestaan otteli perjantai-iltana Helsingissä. Kettupakka on melko jämäkästi kasassa, JJK voittaa 2-1 tai 3-1.

SEURAA HEITÄ: JJK-luotsi Juha Pasoja nosti KTP-ottelun jälkeen syystäkin tikunnokkaan pallojonglööri Robert Taylorin. 19-vuotias toisen polven jjklainen on tällä haavaa joukkueensa pelin rakentelun sielu vähintään samassa mittakaavassa kuin Mikko Manninen. Peli-ilo, itseluottamus sekä halu haastaa ja ratkaista oikein huokuvat nuorukaisesta.

Kärjen alapuolella häärivät KuPS-kasvatti Petteri Rönkkö on ollut Jipon tämän kauden paras maalintekijä neljällä osumallaan, huolimatta siitä, että rooli on takavuosia hieman puolustavampi. 29-vuotias Rönkkö kyttäisi paikkaa Veikkausliigassa vuosia ja sai 2010 kasvattajaseuraltaan sopimuksenkin, mutta liigadebyyttiin se ei kuitenkaan johtanut. Kokenut alasarjojen jyrä on silti joukkueelleen erinomaisen tärkeä kaveri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.