KonnU Nelosen valtias – kausi päättyi tappioon

Jalkapallon Nelosen (Keski-Suomi) voiton jo hyvissä ajoin varmistanut Konneveden Urheilijat päätti kautensa lauantaina, kun se kohtasi Jyskässä pelatussa taistossa Fotball Club Kurdin Jyväskylästä. Ryhmittymien kauden viimeinen sarjakoitos päättyi lopulta jyväskyläläisjuhliin, kun voitto kirjattiin isännille maalein 3–0 (1–0). FCK:n maaleista kamppailussa vastasivat Jahad Yari, Bazjan Goljahanpoor ja Hakim Hasanzada.

– Eihän tämä pelillisesti ollut hyvä peli kummaltakaan joukkueelta. Kova tuuli vaikutti valtavasti molempien joukkueiden pelaamiseen ja toi oman mausteensa otteluun. Syöttöjä emme saaneet omille hirveän paljon ja pitkät pallotkin karkasivat usein myötätuuleen, KonnU-luotsi Marko Ikonen kertasi.

Konneveteläisjoukkueella ei ollut ottelussa enää laisinkaan panosta, kun sen sijaan isännät tarvitsivat voiton pitääkseen haaveet sarjapaikkansa suorasta säilyttämisestä edelleen elossa. Voitto ei kuitenkaan itsessään olisi FCK:lle riittänyt, sillä samaan aikaan Äänekosken Huiman oli hävittävä oma ottelunsa Harjun Potkulle. Näin lopulta myös kävi, kun jyväskyläläisryhmittymä haki vierasvoiton Äänekoskelta matkaansa 3–0-voiton myötä. Tämä tiesi siis sitä, että FCK säilytti voittonsa ansiosta oman sarjapaikkansa ja Huiman on pelattava vielä yksiosainen karsintavääntö sarjapaikastaan Viitosessa toiseksi sijoittunutta ryhmittymää vastaan.

Tasoltaan joukkueiden yhteenotto ei siis tosiaankaan noussut kovin mairittelevaksi, mutta tästä huolimatta sarjapaikastaan kynsin ja hampain taistellut FCK yritti kuitenkin tiukasti loppuun asti. Moitteita kotijoukkueelle täytyy kuitenkin antaa lukuisista filmaustilanteista ja räikeästä ajanpelaamisesta, jotka eivät futisviheriölle millään muotoa kuulu. KonnUlla oli kamppailun avausjaksolla ja jälkimmäisellä puoliskolla muutamia hyviä tilanteita FCK-veräjällä, mutta Ville Hännisen tolppalaukausta lähemmäksi onnistumista konneveteläisvieraat eivät lopulta päässeet.

– Tappio oli harmittava takaisku ja vähän jäi viimeisestä sarjapelistä hampaankoloon, kun ei saatu omaa peliä kunnolla käyntiin. Muutamien vakiokokoonpanon pelaajien poissaolo kuitenkin näkyi ja totta kai silläkin oli oma osansa, kun meillä ei ollut enää panosta pelissä. Tuhlasimme maalipaikkoja, mutta jos olisimme pelin alussa saaneet maalin tehdyksi, niin meno olisi voinut kenties olla iloisempaa, Marko Ikonen totesi.

KonnU nappasi Nelosen voiton nimiinsä lopulta varsin ylivoimaisesti ja oli kirkkaasti sarjan paras joukkue kesän aikana. 18 pelaamastaan taistosta se vei nimiinsä 13 peliä, pelasi kerran tasan ja hävisi ainoastaan neljä koitosta. Konneveteläisryhmittymän päättyneen sesongin tehokkain maalintekijä oli 13 osumaa viimeistellyt Tommi Temonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.