KonnUlla tappiollinen sarja-avaus

Jalkapallon Nelosessa kuluvana kesänä esiintyvä Konneveden Urheilijat käynnisti sarjakautensa keskiviikkona, kun se kohtasi vieraskentällä Keuruun Pallon. Keski-Suomessa valtoimenaan riehunut lumimyräkkä jätti jälkensä myös Keuruulle, jossa lumisen iltapuhteen päätteeksi kauden avausvoittoa juhlivat lopulta isännät loppulukemin 1–0 (1–0).

– Kentällä oli varmaan 4–5 senttiä lunta ja sitä satoi koko pelin ajan. Kävimme vähän ennen ottelua tuomarin kanssa vielä keskustelua siitä, että pelataanko koko peliä vai ei. Peli lopulta pelattiin, joka oli tavallaan hyvä asia. Lopputulos kuitenkin harmittaa, koska olimme niin paljon parempia, että meidän olisi pitänyt pystyä peli voittamaan, KonnU-käskijä Marko Ikonen kertasi keskiviikon tapahtumia.

– Pidimme palloa koko ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan ja jo avausminuutilla saimme Jari Järvikylän antamasta kulmapotkusta maalitilanteen, jonka Juha-Matti Häkkinen puski lopulta ylärimaan, Ikonen harmitteli.

Kamppailun ainoa maali nähtiin jo kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, kun konneveteläispuolustuksen ja KonnU-veräjällä kautensa aloittaneen Tommi Minkkisen välillä sattui harmittava sekaannus, joka johti lopulta voittomaaliksi jääneeseen isäntien 1-0-osumaan.

– KeuPa lähetti keskialueen vapaapotkusta pallon meidän maalille, jossa vastustajan kärkipelaaja ja meidän toppari lähti tavoittelemaan samaa palloa, johon otti osaa myös maalivahtimme. Se jäi lopulta epäselväksi kuka pallon lopulta ottaa haltuun ja tämän seurauksena se lipui lopulta meidän epäonneksi maalimme takanurkkaan.

– Täysin vaaraton tilanne ja vastustajaa ei näkynyt lähelläkään, jolloin olisi vaan pitänyt antaa pallon mennä päädystä yli tai putsata se sivulle.

Vierasjoukkue hallitsee peliä, mutta maalit jäävät puuttumaan

Kokonaisuutena kenttätapahtumat etenivät kuitenkin KonnUn komennossa, mutta voittoon vaadittavat maalit siltä jäi lopulta kuitenkin tekemättä.

– Maalin jälkeenkin jatkettiin omaa painostusta, jolloin vastustaja vetäytyi kenties vielä enemmän puolustusasemiin. Hallitsimme peliä ja loimme puolittaisia hyviä paikkoja. Jarkko Kytöjoki oli joukkueestamme kenties kaikista liukkaimmalla jalalla liikkeellä ja pääsi melko usein aiheuttamaan harmia vastustajalle.

– Toisella jaksolla lähdettiin prässäämään aktiivisesti ylhäältä, jolloin painopiste siirtyi vielä entistä enemmän vastustajan päähän. Tunnin pelaamisen jälkeen Kytöjoki (Jarmo) pääsi laidalta karkuun ja oli jo nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta epäonnekseen laukoi pallon yläriman kautta yli maalin.

Pelin päätöskympillä vierasjoukkueelle vilautettiin vielä punaista korttia, kun KonnUn Antti Aholaa sukitettiin keskirajan tuntumassa. Konneveteläisjoukkueelle tuomittiin tilanteesta lopulta vapaapotku, mutta tapahtuman jäljiltä maassa maannut Ahola nousi ylös ja tönäisi rikkeen tehnyttä vastustajaa, jonka ansiosta mies passitettiin ansaitusti ulos kentältä.

– Tuollaisissa tilanteissa pitäisi vaan pystyä pitämään pää kylmänä, eikä mennä enää pelaamaan jälkipeliä. Tuomio tilanteessa oli täysin oikea, Marko Ikonen linjasi.

KonnU jatkaa kauttaan seuraavan kerran perjantaina 8. toukokuuta, jolloin se kohtaa Jyväskylässä pelattavassa taistossa Lohikosken Pallokerhon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.