KuPS toivoo maailmankuulusta pelaajasta kassamagneettia

Kuopion Palloseura on palkannut suuren mediakohun saattelemana riveihinsä amerikkalaisen keskikenttäpelaajan Freddy Adun. Sopimus on yksivuotinen. Häntä on jo ehditty verrata brasilialaiseen legendaan Peleen. Adun sanotaan olevan eniten julkisuutta saaneita ikäluokkansa jalkapalloilijoita maailmassa.

Adu itse on tavannut Pelen Brasiliassa pelatessaan ja on imarreltu vertauksista, mutta väistää kohteliaasti:

– Unohtakaa se. Hän on idoli, mutta hänen saavutuksiinsa on matkaa.

Maailmalla miljoonasopimuksia tehnyt Adu ei tullut rahan vaan pikemminkin rauhan takia Kuopioon. Hän nauraa puolivakavissaan ansainneensa maailmalla jo kyllin.

– Raha ei lopulta ole tärkeä vaan jalkapallo. Sitä rakastan ja haluan kehittyä siinä. Olen ollut korkealla, mutta alaskin voi tulla, sellaista elämä on. Pelaamisen jatkaminen on tärkeintä, eikä eläkeikä vielä houkuttele, sanoo 10 vuoden ammattilaisuran jo tehnyt 25-vuotias veteraani STT:lle.

Adu on harjoitellut joukkueen kanssa jo kahdesti, ja joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan. KuPSin valmentaja Marko Rajamäki sanoo hänen olevan hyökkäävä pelaaja, mutta tarkempi pelipaikka täsmentyy myöhemmin. Adu on urallaan pelannut sekä kärkenä että vasemmassa ja oikeassa laidassa.

Valmentaja toppuuttelee odottamasta ihmetemppuja.

– Freddyn ruutu on yhtä iso tai pieni kuin muidenkin pelaajien. Tämä ei ole yhden miehen sirkus, vaan joukkueella pelataan.

KuPS julkisti torstaina myös kaksi muuta pelaajasopimusta. Senegalilainen Babacar Diallo ja Norsunluurannikon Hamed Coulibaly vahvistavat kansainvälistä ja uudistunutta joukkuetta. Myös pääsponsori Laitilan Wirvoitusjuomatehdas vahvistui torstaina.

Pelillinen kultakimpale

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo Adun olevan joukkueen kuuluisin pelaaja koskaan. Hän uskoo Adun vetävän kassamagneetin tavoin niitä, jotka muutoin eivät ole peruskannattajia. Lisäksi yhteistyökumppaneita on tulossa lisää. Adun pelipaitaakin on tilattu jo ennen pääsponsorin Kukko-logon painamista ympäri maailmaa.

– Raha ei kuitenkaan tässä näytellyt pääroolia, eikä täällä makseta isoja palkkioita. Adu on meille enemmänkin pelillinen kultakimpale. Sen huomasi siitä, että julkistuksen jälkeen tuli hurja aalto pelaajatarjouksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.