Lähitie: Liiganousun eteen tehdään töitä

JJK:n kapteeni Matti Lähitie paljastaa, onko Tuomas Latikalla tyttöystävä, mutta ei suostu ottamaan kantaa siihen, kuka on joukkueen komein pelaaja.

Miksi seurajohdon, ylemmän portaan ja pelaajien väliset tavoitteet tästä kaudesta ovat niin eri tasoilla? Ainakin näin on saanut lehdistä lukea, että pelaajat tavoittelevat liigaa ihan pääprioriteettina jo ensi kaudeksi, mutta seurajohto painottaa pitkäjänteistä työtä ja ei niinkään vielä välttämättä halua nousta liigaan? JIIJIIKOO20

- Mä luulen, että seurajohtokin olisi ihan mielissään, jos noustaisiin, mutta mitään pakkoa ei ole sen suhteen. Pelaajan näkökulmasta urheilullisesti nousutavoite on ihan selkeä, koska viime vuonna oltiin kolmansia. On ihan luonnollista, että lähdetään siitä parantamaan.

Onko JJK:n vaalealla puolustuspään pelaaja Tuomas Latikalla tyttöystävää? Nainen -90

- Mun tietääkseni tällä hetkellä ei ole. Eli Topi on ihan vapailla markkinoilla.

Kellä on JJK:n suurin kengännumero? Kenkä

- Mulla ei ole ihan varmaa vastausta, mutta sanoisin, että Paijalla ja Virenillä on suurimmat saappaat ainakin täytettävänä.

Kuka on joukkuueen komein pelaaja? :) Teini

- Tää on kyllä vaikea kysymys. En osaa vastata tuohon mitään.

Viime kauden ensimmäisen puolikkaan ajan JJK:n erinomainen korkealta kiinnikäyvä prässipeli oli hienoa katseltavaa. Syksyn otteluissa oli puolestaan nähtävissä selkeästi fyysistä ja henkistä väsymystä, joka johti pelitavan hajoamiseen. Prässipeli on toimiessaan erinomainen taktiikka, mutta vaatii pelaajilta paljon ja toisaalta myös materiaalin pitää olla laaja. Onko viime kauden pohjalta tehty jotain olennaisia muutoksia a) harjoitteluun b) peruspelitapaan c) ottelukohtaisiin taktiikoihin Menestystä otteluihin! ex-JyP-77 Helsingistä

- Kyllä me edelleen pyritään saamaan vastustaja ylhäältä kiinni, että saataisiin voitettua se pallo ja siitä päästäisiin hyökkäämään. Sen suhteen ei ole muutettu mitään.

- Peruspelin systeemi oli alkukaudesta vähän erilainen kuin viime kaudella. Me pelattiin enemmänkin 4-3-3-systeemillä. Viime aikoina ollaan palattu samaan vanhaan kuin viime kaudella eli 4-4-2:een

- Alkukaudesta erilaisessa systeemissä olin aika paljon puolustavammassa roolissa, nyt 4-4-2:ssa on ihan sama rooli kuin viime kaudella.

Vieläkö JJK uskoo tosissaan liiganousuun? JJK

- No ilman muuta. Kyllä tässä vielä edelleen tehdään töitä sen eteen.

Touhuhan on kuin Jokereissa. Rahaa palaa ja kaikki on näennäisesti hyvin, mutta voittoja ei tule ja peli on väkinäistä. Miksi? Jormaster

- No sitä en osaa sanoa. Tosiaan kaiken pitäisi olla kunnossa olosuhteiden ja muiden puolesta, ja joukkueen sisällä on kaikki kunnossa. Paperilla meillä on hyvä joukkue, mutta ei ole vielä peli lähtenyt rullaamaan niin hyvin kuin ounasteltiin kauden alussa. Eiköhän se tästä vielä lähde.

Mitä mieltä JJK:ssa ollaan juniorivalmennuksen tasosta? Miksi Suomi on ainoa maa, jossa on käytössä Kaikki pelaa järjestelmä? Hakki

- Uskaltaisiko sanoa näinkin rohkeasti, että nuoremmissa ikäluokissa pitäisi olla laadukkaampia valmentajia enemmän kuin on tällä hetkellä. Ongelmana on se, että ei ole rahaa maksaa ammattivalmentajille. Silloin on ymmärrettävää, ettei ole ammattivalmentajia jossain 14-15-vuotiaissa. Ulkomailla on suurissa seuroissa ihan pienestä pitäen ammattivalmentajat, niillä on varaa maksaa.

- Siinä (Kaikki pelaa -järjestelmässä) on hyvät ja huonot puolensa. Peliaika ei saa olla pois niiltä, ketkä ovat joukkueen parhaita pelaajia. Että ne joutuisivat olemaan vaihdossa sen takia, että huonompi pääsee Kaikki pelaa -sopimuksen takia kentälle. Tavallaan kaikille pitää antaa mahdollisuus.

Kuka on edustusjoukkueen nopein juoksija? Speedy

- Luulisin, että Niko Kautto tai Tuomas Latikka.

Miks ihmeessä ette pelaa kotona niinkun vieraissa kohta kaikki loputkin uskolliset fanitt lähtee? jypkkkk

- Niin, se on hyvä kysymys. Olisikohan pientä kotikipsiä päällä. Suurin syy on varmaan se, että tosi moni vastustaja lähtee tänne puolustamaan ja pelaa tosi varovaisesti. Vielä emme ole löytäneet lääkkeitä sen puolustusmuurin murtamiseksi, useissa peleissä on ollut tällanen ongelma. Ehkä on pientä apinaakin selässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.