Lehkosuo palautti HJK:n voittokantaan

Suomen mestaruutta puolustava HJK palasi sunnuntaina jalkapalloliigassa voittokantaan, kun se kukisti VPS:n vieraskentällä 2-0.

HJK:n molemmat maalit teki Sebastian Mannström. Hän osui tolppien väliin 43:nnella ja 57. minuutilla.

Ottelu oli liigassa HJK:lle ensimmäinen uuden valmentajan Mika Lehkosuon johdolla. Sixten Boströmin korvannut Lehkosuo oli valmentajana myös, kun HJK viime keskiviikkona pudotti Suomen cupin puolivälierässä Hakan maalein 3-0.

IFK Mariehamn voitti MyPan 2-1. Vierasjoukkue meni jo 2. minuutilla johtoon Aleksi Ristolan maalilla. Tauolla 0-1-tappiolla ollut IFK nousi voittoon Petteri Forsellin ja Luis Solignacin toisen puoliajan maaleilla.

Tappio oli MyPan ensimmäinen.

Kolme muuta ottelua Inter-KuPS, FC Lahti-SJK ja Honka-Jaro päättyivät 1-1-tasapeleihin.

Liigan hännillä KuPS avasi pistetilinsä vasta viidennessä ottelussaan. Joukkuetta luotsasi Esa Pekosen tilalle tullut Marko Rajamäki.

Irakli Sirbiladze vei Interin toisen puoliajan alussa 1-0-johtoon, mutta KuPSin Ats Purje tasoitti 1-1:een.

Myös Honka ja Jaro pelasivat Espoossa ensimmäisen puoliajan ilman maalia. Toisen puoliajan alussa Roni Porokara teki jo kauden viidennen maalinsa ja vei Hongan 1-0-johtoon.

Jaron tärkein pelaaja, saksalainen Hendrik Helmke tasoitti 1-1:een seitsemän minuuttia Porokaran osumasta.

Lahdessa kotijoukkue joutui takaa-ajajaksi, kun Juho Lähde vei sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerhon johtoon avauspuoliajan lopussa. FC Lahdesta Mikael Salimäki tasoitti toisella puoliajalla.

Liigan kärkeen nousi IFK Mariehamn. IFK ei ole kentällä hävinnyt yhtään peliä. Se tuomittiin jälkeenpäin hävinneeksi VPS:lle, koska IFK oli peluuttanut edustuskelvottomia pelaajia.

Liigassa toisena pisteen jäljessä IFK:ta on MyPa. Jaro ja HJK ovat pisteen jäljessä MyPaa.

Viimeisenä oleva KuPS on edelleen ainoa joukkue, jolla ei ole yhtään voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.