Lehti: Paatelainen siirtyy Dundee Unitedin valmentajaksi

Jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen siirtyy skotlantilaisseura Dundee Unitedin päävalmentajaksi, kertoo sanomalehti Daily Record.

Lehden mukaan Paatelaisen pesti julkistetaan tänään. Dundee United pelaa Skotlannin pääsarjassa Valioliigassa.

Aiemmin syksyllä Paatelaista veikattiin skottiseura Motherwellin valmentajaksi. Siihen pestiin on yhdistetty myös SJK:n nykyinen päävalmentaja Simo Valakari.

Paatelainen pelasi Dundee Unitedissa pelaajaurallaan vuosina 1987–1992. Hän teki seuralle 33 maalia 133 ottelussa. Dundee United oli Paatelaisen ensimmäinen ulkomaiden seura kotimaan Hakan jälkeen.

Dundeesta Paatelainen jatkoi matkaa Aberdeenin kautta Boltoniin ja Wolverhamptoniin. Skotlannissa hän pelasi myös Hibernianissa, St. Johnstonessa, St. Mirrenissä ja viimeiseksi seuraksi jääneessä Cowdenbeathissa, jota Paatelainen myös valmensi.

Hän on valmentanut aiemmin Skotlannissa myös Hiberniania ja Kilmarnockia. Paatelaisen koti on ollut pitkään Skotlannissa.

Paatelainen sai kesäkuussa potkut maajoukkueesta huonon menestyksen takia. Hän ehti olla maajoukkueen valmentajana vuodesta 2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.