Liverpool painoi itsetuhonappia

Oli Luis Suarezin vuoro itkeä. Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard saatteli maalinsylkijä Suarezin kentältä maanantai-iltana, kun Liverpool oli käytännössä menettänyt mahdollisuutensa Valioliigan mestaruuteen. Kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Suarez oli vetänyt pelipaitansa kasvojensa eteen peittääkseen tunneryöppynsä.

Pari viikkoa sitten Gerrard kyynelehti, kun Liverpool tarrasi vankalla otteella mestaruuspokaaliin lyömällä toisen kärkiseuran Manchester Cityn.

Maanantai-ilta keskikastin Crystal Palacen vieraana tuotti Liverpoolille musertavan tasapelin ja jätti mestaruusavaimet Cityn käteen.

- Manchester City voittaa, ei epäilystäkään, tuumi Liverpoolin päävalmentaja Brendan Rodgers.

Liverpool voisi vielä elätellä mestaruushaaveita, jos olisi pystynyt hitusen kypsempään ja hillitympään peliin kahdessa viime ottelussaan.

Maltillisempi ote olisi voinut tuottaa niistä yhden pisteen sijaan neljä. Liverpool jahtasi Crystal Palacea ja viikko sitten Chelseaa vastaan maaleja ja tyri puolustuspäässä.

Kyse ei ole yksittäisistä taktisista kömmähdyksistä. Liverpool on tehnyt tällä kaudella 99 maalia ja päästänyt peräti 49. Mestaruutta ei voi voittaa, kun omissa soi noin paljon.

Crystal Palacea vastaan kyse oli myös uhkapelistä. Liverpool johti 3-0 ja yritti kuroa Manchester Cityn parempaa maalieroa kiinni.

Kävikin niin, että Crystal Palace kuroi Liverpoolin kiinni.

- Taisimme innostua ja ajattelimme, että voisimme tehdä vielä muutaman. Puolustuksemme rakenne petti, päävalmentaja Rodgers ruoti.

Rodgers joutuu kantamaan vastuun siitä, ettei muuttanut taktiikkaansa. Tukevassa johdossa Liverpool olisi voinut jarruttaa.

Liverpoolin ja Englannin maajoukkueen entisen puolustajan Jamie Carragherin mielestä Rodgersin olisi pitänyt pönkittää puolustustaan johtoasemassa.

- Historia osoittaa, ettei mestaruutta voi voittaa sellaisella tavalla, millä sitä ei ole koskaan voitettu eli tekemällä ja päästämällä paljon maaleja, Carragher sanoi.

Rodgers haki lohtua siitä, että Liverpoolin peli on ottanut tällä kaudella mahtiharppauksia.

- Ajan kanssa ja kauden jälkeen näemme miten hieno kausi on ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.