Loistovireinen JJK tyrmäsi sarjakärki EIF:n – "Ansaittiin tämä"

Jalkapallon Ykkönen on kummallinen sarja. Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva JJK jyräsi sunnuntaina Harjulla mennen tullen yli Ykkösen kärjessä liigapaikkaa kyttäävän Ekenäs IF:n. JJK oli viheriöllä ylivoimainen, eikä numeroissa 3–1 (1–1) ollut tippaakaan liikaa.

– Tämän pelin olisi pitänyt päättyä neljällä tai viidellä maalilla meille. No, ollaan ajauduttu tilanteeseen, jossa meille kelpaa kaikki pinnat. Ansaittiin tämä joka tapauksessa, JJK-kapteeni Tommi Kari laskeskeli.

– Tämä on tasainen sarja, jossa kuka vaan voi voittaa kenet vaan. Mekin ollaan oikeastaan pelattu ihan hyvin kuin 2016, mutta silloin tasaiset pelit käännettiin voitoksi, Kari lisäsi.

Kesällä 2016 JJK voitti Ykkösen. Nyt se taistelee putoamista vastaan.

JJK:n elintärkeä voitto perustui kahteen asiaan. Ensinnäkin joukkue pelasi omalla tasollaan, mikä tarkoitti sitä, että koko kauden enemmän tai vähemmän alisuorittanut ryhmä pelasi kesän parhaan pelinsä. Toiseksi kettupaidat onnistuivat yllättämään vastustajansa taktiikallaan. JJK aloitti ensi kertaa koko kaudella kolmella topparilla, ja lisäksi hyökkäyspäässä kotijoukkue prässäsi rajusti ja laittoi varamiehisenä pelanneen EIF:n pinteeseen.

– Jannelle (Korhonen) ja Manulle (Mikko Manninen) sulka hattuun taktiikasta. Viikolla katseltiin paljon videoita ja muutenkin oli aivan loistava treeniviikko, Kari kertoi.

– Aika iso muutos tehtiin ryhmitykseen ja se toimi hyvin. Oikeastaan se jopa vähän yllätti, että se onnistui noinkin hyvin. Luotiin paljon maalitilanteita, valmentaja Korhonen puolestaan totesi.

Kolmen topparin puolustamista JJK oli kokeillut jo heinäkuussa Tammisaaressa.

– Oltiin siellä aluksi ihan pulassa, ja siellä kolmeen toppariin vaihtaminen toimi. Sieltä ajatus jäi kytemään, Korhonen paljasti.

Voitto oli silti kovan työn takana. JJK meni johtoon jo avausminuutilla Saku Leppäsen osuttua Mikko Mannisen loistavasta esityöstä, mutta Jonathan Estlanderin 36. minuutilla upeasti tykittämän tasoituksen jälkeen JJK:lla hiipi hetkeksi tuska puseroon. Avausjakson loppu oli isännille hankala.

Tauolta JJK tuli taas hyvällä peli-ilmeellä. Johtomaali kliseisesti roikkui ilmassa, mutta kerta toisensa jälkeen Jonathan Jäntin torjunnat tai maalipuut pelastivat EIF:n.

– Kyllä siinä alkoi jo hermostuttaa, kun voittoja on tullut niin vähän. Jos oltaisiin tällä kaudella voitettu enemmän, olisi voinut paremmin luottaa siihen, että jossain vaiheessa se maali tulee, Kari myönsi.

Mutta tuli se lopulta nytkin. Osuman laukoi Kari, jonka tykitys otti onnekkaan kimmokkeen EIF:n pelaajasta. Maali oli Karille kauden ensimmäinen.

– Rooli on muuttunut, nyt olen pelannut keskikentän pohjalla. En enää osallistu jalkapallon pelaamiseen, vaan pyrin olemaan ikävä vastustaja ja annan lähinnä kahden metrin syöttöjä, vuosia sitten hyökkääjänä pelannut Kari veisteli.

– No nyt oli hyökkäävämpi rooli, ja olihan siinä maalin lisäksi pari muutakin paikkaa. Kivahan se oli maali tehdä, mutta en mä osaa enää edes tuulettaa, Kari väitti.

Yliajalla syntyneessä JJK:n kolmannessakin osumassa Kari oli vahvasti mukana. Kari ampui itse hankkimansa vaparin kohti nurkkaa, mutta Jäntti venyi komeaan torjuntaan. Patrik Alaharjula oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla laittamassa irtopallon verkkoon. Samalla päättyi hyökkääjä pitkä kuiva kausi.

JJK jatkaa voitosta huolimatta putoajan paikalla. Nyt eroa AC Kajaaniin on kuitenkin enää kaksi pistettä.

– Eihän me voida tekemistä tässä vaiheessa jättää. Ilme on pysynyt koko ajan treeneissä hyvänä. Jossain vaiheessa se siirtyy myös peleihin, Korhonen uskoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .