MM-kommentti: Argentiinan Pelle Peloton

Aku Ankka -tarinoiden yksi klassisimmista asetelmista on seuraavanlainen. Tuittupäinen ja epäonninen Aku saa päähänsä idean, jolla hän päättää muuttaa elämäntilannettaan suotuisampaan suuntaan. Joko merimiesasuinen puolisukeltaja ryhtyy muokkaamaan Ankkalinnan ilmastoa mieluisammaksi tai hän keksii kasvattaa Kattivaaran margariinitehtaan tuotantoa tehdäkseen vaikutuksen pomoonsa.

Näissä Akun suuruudenhulluissa suunnitelmissa kaikki alkaa usein loistavasti. Aurinko porottaa Paratiisitien yläpuolella kauniimmin kuin koskaan ja Kattivaaran liukuhihnalta syntyy levitettä ennätystahtiin.

Lopulta kaikki menee kuitenkin pieleen. Ilmasto heittää häränpyllyä ja kaupunki peittyy valkosipulilla höystettyyn margariiniin.

Akun onneksi tuttavapiiristä löytyy muuan Pelle Peloton. Tämä sympaattiinen keksijänero vain kolauttaa vasaralla päähänsä ja keksii keinot tilanteen pelastamiseksi.

Ilman Pelleä Aku olisi täysin hukassa.

Johtajan henkinen tuki

Brasilian MM-kisoissa Argentiina on ollut Aku Ankka. Se on ollut ongelmissa montaa kertaa. Välillä on epäilty puolustuksen pitävyyttä ja joskus taas hyökkääjien vaisuutta. Missään vaiheessa joukkueen peli ei ole vakuuttanut kriittisimpiä katselijoita.

Tähän asti ilmasto on pidetty kurissa ja margariinintuotanto kohtuudessa, sillä Argentiinan oma Pelle Peloton – Lionel Messi – on pelastanut joukkueen pulasta kerta toisensa jälkeen.

Messi on viimeistellyt kisoissa neljä maalia ja on tiukasti mukana kamppailemassa maalipörssin voitosta. Maaliensa lisäksi Messi on myös syöttänyt pelitovereitaan maalintekoon. Usein hän on myös pitänyt palloa sen ratkaisevan hetken, jolloin muut joukkueen pelaajat ovat ehtineet hyökkäykseen mukaan.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ollut pikkuruisen taiturin henkinen panos. Vaikeilla hetkillä Argentiinan muut pelaajat ja joukkueen fanit ovat voineet rauhoittua ja pysyä luottavaisina, sillä he tietävät, että maailman paras pelaaja löytyy heidän joukkueestaan.

Kun Akun hätä on suurin, hän voi aina juosta Pellen pajalle hakemaan apua. Pelkkä tieto Pellen läsnäolosta antaa yleensä epävarmalle Akulle tärkeän itseluottamuslisän.

Menestys yhden kortin varassa

Mutta entäpä jos Pelle onkin keksijöiden konferenssissa Hanhivaarassa? Keksijä on myös saattanut napauttaa pollaansa vasaralla hiukan liian lujaa ja yhden kerran liian usein. Jos näin käy, Aku on liemessä.

Tämä on Argentiinen suurin huolenaihe illan välieräottelussa, kun vastaan asettuu Hollanti. Jos Messi on parhaassa iskussaan, Argentiina on suosikki menemään jatkoon. Barcelonan mies on osoittanut lukemattomia kertoja olevansa kykenevä ratkaisemaan otteluita omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan ja on tehnyt niin myös näissä kisoissa.

Jossain vaiheessa Aku Ankka -tarinoita tulee kuitenkin vastaan ongelma, jota edes Pelle Peloton ei voi ratkaista. Ehkäpä Pelle on hetkellisesti poissa pelistä ja ongelma on päässyt kasvamaan jopa hänelle liian suureksi.

Jos näin käy illalla, Argentiina voi joutua hyvästelemään haaveensa loppuottelusta.

Ankkalinnan tarinoiden lopussa Aku nähdään usein juoksemassa kaupungin laidalla vihainen väkijoukko kintereillään kohti Pippurimaata.

Argentiinan on syytä toivoa, että Pelle Peloton on tänään iskussa ja saatavilla. Vain Pellen neronleimaukset nimittäin voivat pelastaa Akun unelman lämpimistä ilmoista ja sujuvasta margariinintuotannosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.