Maalirohmun ja alavireisen huipputärkeä kohtaaminen

ASETELMA: Ykkösen loppuhuipennuksesta on tulossa melkoisen mielenkiintoinen. JJK:lla ja AC Oululla on jäljellä vielä viisi ottelua, muilla neljä. Toki huipennusta laimentaa se, että sarjakärki PS Kemin loppuohjelma on esimerkiksi JJK:hon verrattuna superhelppo ja kaulaa kakkosena vaaniviin kettunuttuihin on neljä pistettä, mutta kompasteluihin kemiläisilläkään ei ole varaa.

Sarjan top 5 -joukkueet mahtuvat kymmenen pisteen sisään ja JJK:n ja viidentenä olevan AC Oulun välinen ero on vain kuusi pistettä. Joukkueilla on rästiottelunsa vuoksi vielä kaksi keskinäistä kohtaamista jäljellä.

Harjun torstai-illan vastustaja TPS majailee sijalla neljä. Joukkue on edennyt kärkiryhmän mukana läpi kauden, mutta viime lauantain kierroksella saattoi tulla lapsus, joka romutti TPS:n nousu- tai karsintahaaveet. Tepsi romahti häntäpään EIF:n vieraana peräti 1-4 -tappioon. Karsijan paikalla oleva JJK on siis kolme pistettä edellä ja joukkueiden väliin mahtuu vielä PK-35 Vantaa. Edellä porhaltavilla on lisäksi selvästi parempi maaliero kuin TPS:lla, joka sekin voi kauden päättyessä nousta arvoon arvaamattomaan.

JJK pelaa kolmannen peräkkäisen ottelunsa kotona. Kaksi edellistä kamppailua EIF:iä ja VIFK:ta vastaan olivat niin sanottuja "sipulipelejä", joissa mitattiin ennen muuta suosikin pään kestävyyttä altavastaajia vastaan. Hyvin kesti, JJK rökitti ensin mainitun 5-1 ja jälkimmäisen 5-0. Sitä ennen tuli tukkaan Kemiltä, mutta viiden ottelun kuntopuntarissa JJK:lla on neljä voittoa.

TPS puolestaan on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden, kun lähes varma putoaja MP kaatui puolitoista viikkoa sitten 2-1. JJK on siis jälleen suosikki, mutta vastustaja ainakin lähtökohtaisesti laadukkaampi kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

TPS:lla on tosin roppakaupalla loukkaantumishuolia, kun pitkäaikaispotilaiden Santeri Mäkisen ja Rasmus Holman lisäksi sivussa ovat Juri Kinnunen, Matej Hradecky ja Niklas Friberg. JJK:n ryhmä on pääsääntöisesti pelikuntoinen.

ARVIO: JJK:n ja TPS:n tämän kauden kohtaamiset ovat olleet ääritasaisia. Toukokuun lopussa Harjulla pisteet tasattiin 0-0 ja pari kuukautta myöhemmin Turussa JJK voitti 1-0. Onko TPS:sta kuitenkaan haastamaan Harjun isäntiä nykyiskussaan? Jos ei ole, JJK voittaa 2-1 tai 3-1. Tasapelinkin, jopa maalittoman sellaisen ainekset ovat kuitenkin olemassa.

SEURAA HEITÄ: Muotoillaan asia vaikkapa näin: VIFK reppuun lauantaina hattutempun iskenyttä Robert Tayloria (ja muutamaa muutakin nuorempaa herrasmiestä) kannattaa mennä katsomaan Harjulle. Jos nimittäin sattuu käymään niin onnettomasti, että JJK ei nousekaan Veikkausliigaan, mahdollisuuksia esimerkiksi Taylorin näkemiseen kotikentällään lienee tämän jälkeen enää yksi.

Entinen JJK-kippari Mikko Hyyrynen iski loppuhetkillä joukkueensa ainoan lohdutusmaalin EIF:n verkkoon. Konkari pääsi kentälle toiselle puoliajalle ja verkko heilui lopulta 84. minuutilla. Marraskuussa 38 vuotta täyttävä Hyyrynen on pelannut Veikkausliigassa tai Ykkösessä yhtäjaksoisesti jo 15 vuotta. Ura on saapumassa päätepysäkilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.