Madridiin lähtevä Markkanen: "Muitakin vaihtoehtoja oli"

Nyt ei enää tarvitse spekuloida. Huikea, liki satumainen tarina on valmis. JJK-kasvatti Eero Markkanen, 23, siirtyy AIK:sta Real Madridin organisaatioon. Pitkään huhuiltu ja viritelty sensaatiosiirto saatiin maaliin keskiviikkoiltana.

– Hyvillä mielin totta kai olen. Meillä oli muutama muu vaihtoehto, mutta päätimme tarttua tähän hienoon haasteeseen, Markkanen kommentoi agenttinsa verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Markkanen teki Madridin kanssa nelivuotisen sopimuksen.

– Meille oli iloinen yllätys jo heti alusta lähtien, miten paljon uudessa seurassa tiedettiin minusta, vahvuuksistani ja kehitettävistä asioista. Seura esitti meille rauhallisen ja järkevän suunnitelman, se teki vaikutuksen. Myös keskustelu Zidanen kanssa paikan päällä sai minut vielä vakuuttuneemmaksi, Markkanen viittasi Real Madridin kakkosseuraa Castillaa valmentavaan ranskalaislegendaan Zinedine Zidaneen.

Markkanen aloittaa harjoittelun Espanjassa heti. Hänen ensimmäinen pelinsä on alustavasti jo ensi lauantaina.

– AIK sai minusta hyvän korvauksen, ja minulle on tärkeää, että oma seurani JJK saa jatkosiirrosta myös minusta rahaa toimintaansa. Kun siirryin Ruotsiin, niin halusin ja saimme sopimukseen selkeän prosentin tulevasta siirrosta, Markkanen totesi.

Markkasen siirtosummaa ei ole virallisesti julkistettu, mutta ruotsalaismedioiden mukaan se on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen kävi tapaamassa Markkasta toukokuussa Tukholmassa. Katso KSML.tv:n videolta miehen silloiset kuulumiset ja lue matkalta syntynyt reportaasi "Herregud, mikä voimanpesä" alla olevasta linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Markkasen hieno tuhkimotarina

Analyysi: Jätti-Markkanen kurkottaa kohti taivaita

Herregud, mikä voimanpesä