Manchester City porskuttaa kohti mestaruutta

Matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä Manchester Cityn päävalmentajalle Manuel Pellegrinille.

Chileläinen Pellegrini juhlinee sunnuntaina Valioliigan mestaruutta. Hän uskalsi jo luonnehtia titteliä ansaituksi, kun joukkue keskiviikkoiltana heilahti sarjataulukon kärkeen.

- Nyt voimme puhua mestaruudesta, sillä seuraavan ottelun voittamalla varmistamme sen, Pellegrini puhui uutistoimisto AFP:lle ja muisti myös konditionaalin.

- Mestaruuden lisäksi tärkeää on tapa, jolla sen voittaa, jos sen voittaa.

City sai ennen sunnuntain päätöskierrosta kasaan sata tehtyä maalia. Poreilevan tehokas hyökkäys on oleellinen osa mestaruuspalapeliä.

- Mestaruuksia voi voittaa eri tavoilla. Minä valitsin houkuttelevan jalkapallon, josta kannattajat voivat nauttia. Minulle esteettinen puoli on erittäin tärkeä, Pellegrini kertoi.

City oli ennen keskiviikkoa viettänyt sarjataulukon kärjessä vain 11 vuorokautta kahdeksan kuukauden mittaan.

Pellegrini muistutti, että joukkue on jahdannut muita paljolti muiden kiireidensä vuoksi. Otteluita on jäänyt rästiin.

Tovi sitten City oli yhdeksän pistettä Liverpoolia ja kahdeksan Chelseaa jäljessä. Nyt ainoastaan Liverpool uhkaa City-juhlia ja sekin loitolta.

Cityn toinen mestaruus kolmeen vuoteen on yhtä sarjapistettä vailla. Takaa-ajajaksi ajautunut Liverpool nousee edelle vain jos voittaa Newcastlen ja City häviää West Hamille.

- Emme ajattele tasapeliä. Ajattelemme pelaamista, kuten koko kauden, Pellegrini linjasi uutistoimisto Reutersille.

City on voittanut West Hamin kolmasti tällä kaudella: liigassa 3-1 ja liigacupin välierissä kahden ottelun yhteistuloksella 9-0.

Valioliigan päätöskierros tuo mestarin lisäksi tietoisuuteen viimeisen Eurooppa-liigaan mahtuvan joukkueen sekä kolmannen sarjaporrasta vaihtavan ryhmän.

Tottenham on kiinni europaikassa Manchester Unitedia paremmin, ja Norwichin putoaminen mestaruussarjaan vain sinettiä vaille. Fulhamin ja Cardiffin putoaminen varmistui jo aiemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.