Manninen roiskaisi, Manninen alusti

Kärsivällisyys oli JJK:n teema ottelussa RoPSia vastaan ja kärsivällisyys homman myös ratkaisi. JJK:n syöttömylly jauhoi ja jauhoi, joskin ensimmäisen puoliajan varsin tehottomasti.

Lopulta Mikko Manninen avasi hanat 59. minuutin kohdalla. Manninen laukoi pallon RoPSin reppuun reilusta 30 metristä. Maalivahti Alex Nyom oli tässä vaiheessa ulkona rangaistusalueelta tultuaan paimentamaan maalintekoa yrittänyttä Jani Virtasta.

-Roiskaisin vaan sinne päin ja ajattelin, että ylihän se menee kuitenkin. Hyvä, että osui tällä kertaa tolppien väliin, Manninen velmuili.

JJK:n laitalinkki oli Harjun maanantai-illassa kentän suvereeni ykköshahmo. Avausmaalin lisäksi Manninen alusti sekä Babatunde Wusun 2-0 että Tamas Gruborovicsin 3-0 -osumat.

-Hyvä, ehjä esitys koko joukkueelta. Uskoimme koko ajan siihen, että RoPS kyllä tippuu kyydistä kun jaksamme pelata niin kuin on sovittu. Maaleja oltaisiin tietysti voitu tehdä paljon enemmän, mutta ollaan tyytyväisiä tähänkin, Manninen totesi.

Maaleja kotijoukkueella olisi tosiaan voinut olla vaikka tuplaten. Jani Virtanen osui kertaalleen tolppaan, Jukka-Pekka Tuomanen ja Gruborovics kolisuttivat ylähirttä.

Eurocupit menossa

JJK-luotsi Kari Martonen käänsi voiton jälkeen katseen jo tulevaan. Kettunutut ovat tällä haavaa sarjataulukossa kolmantena 27 pisteellä. Sarjakärki HJK on jo mennyt menojaan, mutta kakkosena majailevaan Interiin on matkaa vain kaksi pistettä. Toinen turkulaisryhmä TPS on jäänyt JJK:sta viisi pistettä, mutta sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Viidentenä on IFK Mariehamn 21 pisteellä, kuudentena perjantain vastus Haka vasta 18 pistettä keränneenä.

-Tämä on erittäin iso viikko meille. Tässä pelataan vähän niin kuin eurocupia. Ensimmäisen osaottelun voitimme, seuraava on edessä perjantaina. Se kertoo, pääsemmekö "cupissa toiselle kierrokselle", Martonen maalaili.

Veikkausliigaa on joukkueesta riippuen pelaamatta 18-19 kierrosta. Edes puolivälin krouvia ei siis ole vielä saavutettu, mutta suuntaviivoja sarjataulukko jo antaa. Se kertoo selkeästi siitä, että hopea ja pronssi ovat selkeästi JJK:n ulottuvilla.

-Tämä oli hieno kasvojen pesu viikon takaiseen MYPA-otteluun verrattuna. Nyt pelattiin sitä futista, mitä on koko talvi ja kevät harjoiteltu, Martonen arvioi.

Könöseltä rajua kritiikkiä

Vaikka RoPSin löylyttäminen oli JJK:lta melkoisen tyylipuhdas suoritus, on silti hyvä muistaa, ettei lappilaisryhmä ollut kovin kummoinen mittari. Ottelun edetessä RoPS väsähti niin selvästi, että melkein sääliksi kävi. Väsy tuli tietysti osaltaan siksi, että JJK juoksutti vastustajansa uuvuksiin. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Otteluun valmistautumisessa RoPS antoi rajusti tasoitusta.

Se kismitti kapteeni Tuomo Könöstä ankarasti.

-Eivät tällaiset s-tanan kymmenen tunnin bussireissut ennen peliä kuulu tähän hommaan. Eivät ainakaan, jos halutaan puhua ammattilaisurheilusta, Könönen murahti.

Niinpä. Muutama hotelliyö siellä täällä ei pitäisi olla vakavaraiselle RoPSille kovin suuri taloudellinen ponnistus. Kentälle se voisi sen sijaan tuoda virkeämpiä jalkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tunde puhkui kiitollisuutta