Maradona jätti valmentamansa meksikolaisseuran

Jalkapallolegenda Diego Maradona on eronnut meksikolaisseura Doradosin päävalmentajan paikalta. Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa seuraa viime syyskuusta valmentanut Maradona ilmoitti keskittyvänsä terveytensä hoitamiseen.

–  (Maradona) on päättänyt, ettei jatka Doradosin päävalmentajana. Lääkäreidensä neuvojen mukaan hän käyttää aikaa terveytensä hyväksi ja menee olkapää- ja polvileikkauksiin, Maradonan asianajaja Matias Morla kirjoitti Twitterissä.

Maradona, 58, siirtyi huumekartelleista tunnetussa Sinaloan osavaltiossa pelaavan Doradosin peräsimeen viime syyskuussa. Maradonan valmennushistoria on epätasainen, mutta Meksikossa hän yllätti positiivisesti ja valmensi Doradosin sekä syys- että kevätsarjan finaaleihin.

Molemmilla kerroilla Dorados taipui finaaleissa Atletico San Luisille, ja seurahistorian ensimmäinen nousu Meksikon korkeimmalle sarjatasolle jäi haaveeksi.

–  Kiitos kaikesta, Diego! Dorados tviittasi.

Rikkoi Meksikon jalkapalloliiton sääntöjä

Kaikkien aikojen parhaisiin jalkapalloilijoihin kuuluvan Maradonan valmennusura ei ole noussut hänen loistokkaan peliuransa tasolle. Vuoden 1986 maailmanmestari on valmentanut seuroja Argentiinassa, Lähi-idässä ja nyt Meksikossa, mutta pestit ovat usein päättyneet sekavissa tunnelmissa, eikä Maradona ole vielä saavuttanut valmentajana yhtäkään mestaruutta. Hän luotsasi myös Argentiinan maajoukkuetta vuoden 2010 MM-kisoissa.

Erilaiset kohut ovat seuranneet Maradonaa koko hänen uransa ajan, eikä hän välttynyt niiltä Meksikossakaan. Maradona muun muassa komennettiin syyskauden finaaleissa katsomoon, kun hän solvasi tuomareita vääräksi katsomansa ratkaisun jälkeen. Katsomossa ollessaan Maradona puolestaan yritti käydä häntä haukkuneiden vierasjoukkueen fanien kimppuun ja turvamiesten täytyi pidätellä argentiinalaislegendaa.

Maaliskuussa Maradona kohautti ja sai Meksikon jalkapalloliitolta sakot, kun hän rikkoi liiton sääntöjä ylistämällä lehdistötilaisuudessa Venezuelan presidenttiä Nicolas Maduroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.