Markku Kanerva pitää Uefan päätöstä oikeana ja näkee EM-kisojen siirtymisessä myös mahdollisuuksia – "Ykkösprioriteetti on, että epidemia saadaan pysäytettyä"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pitää EM-lopputurnauksen siirtämistä vuodella eteenpäin oikeana päätöksenä.

–  Ykkösprioriteetti on, että epidemia saadaan pysäytettyä ja voimme auttaa riskiryhmään kuuluvia omilla toimillamme, Kanerva sanoi keskiviikkona Palloliiton järjestämässä videotiedotustilaisuudessa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti tiistaina, että miesten EM-turnaus pelataan tulevan kesän sijaan vuoden päästä kesällä. Syynä siirtoon on eri puolilla jylläävä koronavirus, joka on pysäyttänyt ison osan myös urheilumaailmasta.

Ennen Uefan päätöstä mediassa väläyteltiin yhtenä vaihtoehtona kisojen pitämistä tämän vuoden lopussa.

–  Joulukuu olisi tuonut tiettyjä ongelmia järjestelyiden ja kisoihin valmistautumisen suhteen. Meillä on sapluunat valmiina. Nyt ne siirtyvät vuodella eteenpäin.

Lisää valmistautumisaikaa kisoihin

Huuhkajat raivasi historiallisesti tiensä miesten EM-lopputurnaukseen.

Kanerva näkee kisojen siirtymisessä myös hyviä puolia. Nyt joukkueella on enemmän valmistautumisaikaa, uusille kasvoille saattaa avautua näyttöpaikkoja ja kovia pelejä tulee enemmän ennen turnausta.

–  Syksyllä alkavilla Nations Leaguen (Kansojen liigan) peleillä on nyt entistä suurempi painoarvo.

Suomen oli määrä pelata maaliskuun lopussa vieraissa Puolaa ja Ranskaa vastaan. Kyseisiä otteluita ei kuitenkaan pelata maaliskuussa.

Kesäkuun ohjelmassa ovat olleet vierasottelu Ruotsia ja kotipeli Viroa vastaan. Vielä ei ole tiedossa, siirtyvätkö maaliskuun pelit kesäkuulle ja kesäkuun ottelut myöhempään ajankohtaan vai pyritäänkö ne asettelemaan jotenkin toisin.

–  Todennäköisesti joudumme jotain perumaan, mutta se on vielä spekulaatiota, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoi.

Jalkapallokalenterit täynnä kysymysmerkkejä

Koronavirus ja EM-lopputurnauksen siirto heittivät jalkapallokalenterin pariksi vuodeksi uusiksi.

Kesälle 2021 kaavailtu naisten EM-lopputurnaus ja alle 21-vuotiaiden miesten EM-kisat siirtyvät, mutta niiden tarkat ajankohdat eivät ole vielä tiedossa.

Casagranden mukaan kahden viikon sisällä pitäisi olla selvillä, miten palaset loksahtavat myllerrykseen joutuneessa kalenterissa kohdalleen.

Myös Suomen naisten maajoukkueen EM-karsintojen kotipeli Portugalia vastaan jää huhtikuussa pelaamatta Vaasassa. Naisten kalenteri on miesten tavoin tällä hetkellä kysymysmerkkejä täynnä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.