Martosen potkuista päätettiin jo ennen ottelua

Veikkausliigan jumboksi jämäkästi jumittunut JJK pelasi sunnuntai-iltana aika mukiinmenevää futista noin 70 minuuttia. Reilun 40 minuutin pelin jälkeen Mikko Manninen tinttasi vastapalloon 1-0 -johtomaalin Antto Hilskan ja Mikko Innasen rakentamasta paikasta.

Tämän jälkeen kettunutuilla oli tontti jos toinenkin tappaa peli, mutta kun ei niin ei. Päätösvihellyksen lähestyessä paniikki alkoi nostaa päätään ja yli tunnin ilman kunnon maalipaikkoja tahkonnut RoPS sai vyörytettyä useita vaarallisia hyökkäyksiä. Lähimmäksi pääsi 86. minuutilla vaihtomies Jarkko Lahdenmäki, joka puski pallon ylärimaan.

Lopulta taivas putosi JJK ja ennen muuta päävalmentaja Kari Martosen niskaan lisäajalla. Ndukaku Alison nyökkäsi kulmapotkun häkkiin, kun lisäaikaa oli pelattu parisen minuuttia. JJK-johdon mukaan liigan heikoimman vierasjoukkueen tasoitusmaali ei sinetöinyt Martosen kohtaloa, vaan ainoastaan vauhditti potkuista tiedottamista.

-Päätös oli olemassa, mutta jos tänään olisi tullut voitto, olisimme kertoneet tästä vasta ensi viikolla, JJK:n puheenjohtaja Lassi Hietanen sanoi.

-Piirit ovat kuitenkin Suomessa pieniä ja kun ottelun loppu oli tällainen, asia tuskin olisi pysynyt salassa kovinkaan pitkään. Sen vuoksi päätimme tiedottaa valmentajan vaihdoksesta heti ottelun jälkeen, Hietanen lisäsi.

Pasoja päävastuussa toistaiseksi

Syksyllä 2011 pronssia juhlineen JJK:n viime kausi meni jo alakanttiin ja sama meno on jatkunut tällä kaudella. Mestariehdokas JJK ei ole, mutta ei sen pitäisi sarjajumbokaan olla. Joukkue on alisuorittanut rajusti.

-Joukkueessa on riittävästi taitoa ja kokemusta ja se on fyysisesti hyvässä kunnossa. Martonen teki täällä pitkään hyvää työtä, mutta joukkueessa on nyt paha henkinen lukko ja sitä yritetään nyt tällä tavalla aukaista, Hietanen selvitti.

Ainakin toistaiseksi ohjat ottaa Martosen kakkosvalmentajana työskennellyt Juha Pasoja, joka valmentaa päätoimisesti ensimmäistä kauttaan. JJK on tehnyt rutkasti taloudellista tappiota ja yleinen käsitys on, että seuralla ei yksinkertaisesti olisi varaa vaihtaa päävalmentajaa. Martosen sopimusta kun olisi ollut jäljellä vielä puolitoista vuotta. Hietanen kuitenkin vakuutti, että seuran ulkopuolelta tulevan pääkäskijän palkkaaminen on mahdollista.

-On tietenkin. Pasoja ottaa nyt ohjat, mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa, Hietanen ilmoitti.

"Pelaajien vika"

Mikko Manninen kommentoi Martosen potkuja perinteiseen tapaan.

-Valmentaja ei voita tai häviä yhtäkään peliä. Kyllä sen ratkaisevat ne 11 kaveria, jotka ovat kentällä. Me pelaajat olemme epäonnistuneen, Manninen sanoi.

Kokeneella pelimiehellä oli selkeä näkemys, miksi voitto kääntyi tappion makuiseksi tasapeliksi.

-1-0 -tilanteessa tappiolla oleva joukkue saa lähes aina aikaiseksi jonkilaisen loppuhässäkän. Se olisi vain pitänyt pystyä kestämään. Toisaalta meillä oli kyllä useita paikkoja iskeä 2-0 ja tappaa peli siihen, Manninen murehti.

Kahden karanneen sarjapisteen lisäksi tuli muutakin jobinpostia. Alkukauden paras JJK-peluri Patrick Poutiainen törmäili rajusti RoPSin tasoituksen iskeneen Alisonin kanssa puolen tunnin pelin jälkeen. Poutiainen löi päänsä ja matkasi aivotärähdyksen saaneena sairaalaan. Jonkin mittainen pakkolepo on siis varmasti luvassa.

Kommentti: Jumissa olevan JJK:n ei pitäisi pelata höpöhöpö-pelejä

Keltanokka-Pasoja uskoo olevansa valmis