Media: Kroatiassa iski paniikki Suomi-tasapelin jälkeen – päävalmentajalle potkut

Kroatian maajoukkue matkaa tänään Kiovaan, ja Hrvatska Reprezentacija -sivuston mukaan uuden pääluotsin nimeä toivotaan julki vielä tänään.

Eilisillan 1–1-kotitasapeli Suomen kanssa MM-karsinnassa kävi lopulta kalliiksi Kroatian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle Ante Cacicille. Kroatialaismedian mukaan maan jalkapalloliitto päätyi ottelun jälkeisessä kokouksessaan puolenyön jälkeen Cacicin irtisanomiseen.

– Epävirallisen tiedon mukaan Ante Cacic ei ole enää Kroatian päävalmentaja. Eilen illalla kriisipalaverissa päätettiin, että Cacicin on lähdettävä, jotta Kroatialla olisi vielä mahdollisuuksia MM-paikkaan. Ei ole tiedossa, kuka johtaa joukkuetta viimeisessä karsintapelissä maanantaina Ukrainassa, kertoo Index-lehti.

Kroatian maajoukkue matkaa tänään Kiovaan, ja Hrvatska Reprezentacija -sivuston mukaan uuden pääluotsin nimeä toivotaan julki vielä tänään. Sivuston mukaan aamupäivän harjoituksia tänään vetivät apuvalmentajat Joe Simunic ja Ante Mise. Harjoitusten piti olla avoimet yleisölle, mutta ovet pysyivät suljettuina. Kroatian jalkapalloliitto ei ole kommentoinut päävalmentaja-asiaa.

Maajoukkuetulokas Pyry Soirin tasoitus 1–1:een ottelun loppuminuuteilla lopulta vain kruunasi "painajaismaisen" illan Kroatialle, kroatialaismedia maalaili.

– Kroatia häkeltyi, ja Suomi teki meille painajaisen. Odotusten mukaisesti hallitsimme peliä, ja Suomi pääsi vain pari kertaa vaarattomasti Kroatian alueelle. Mutta skandinaavien korkea puolustus putsasi melkein kaiken, ja Kroatialta puuttui liike ja paikanvaihdot. Oli selvää, kuinka haavoittuva Kroatia oli, tiivisti Sportske Novosti -lehti Kroatian tuloksettomaksi jääneen hallinnan.

Kroatian paniikkia lisää se, että johtomaalin eilen tehnyt tähtikärki Mario Mandzukic nilkutti vaihtoon ja hänen pelikuntonsa maanantaina on arvoitus. Marcelo Brozovic on ainakin poissa pelistä Ukrainaa vastaan.

Katastrofitasapelin myötä Kroatia putosi lohkossa toiseksi, tasapisteisiin Ukrainan kanssa. Islanti on ennen päätöskierrosta kaksi pistettä edellä. Päätöskierroksella Islanti kohtaa kotonaan lohkojumbo Kosovon, joten todennäköiseltä näyttää, että jatkokarsintaan mitä ilmeisimmin vievästä kakkospaikasta väännetään Kiovassa Ukrainan ja Kroatian kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.